Embracer Group’un Gearbox’ı Satmayı Planladığı İddia Ediliyor

Sizce Gearbox'ı kim satın alabilir?

Bir dönemler Embracer Group’un satın alım haberleri gündemi epey işgal etmişti; bünyesine çok önemli markaları dahil etmiş, oyun dünyasının kendisinden en çok söz ettiren firmalarından birisi haline gelmişti.

Geçtiğimiz aylardaysa, Embracer Group’un 2 Milyar $’a satılmasına yönelik bir anlaşmanın son anda iptal olduğunu öğrenmiştik -ki birkaç hafta önce bu konuda bir iddia gündeme gelmiş, Embracer Group’u satın almaktan son anda vazgeçen şirketin Savvy Games olduğu ileri sürülmüştü.

Görülen o ki, suya düşen bu anlaşma Embracer Group’ta bazı değişiklikleri gündeme getirmiş; Embracer Group, Gearbox’ı satmayı planlıyor olabilir.

İddialara göre; Gearbox İletişim Başkanı Dan Hewitt tarafından şirket personeline gönderilen e-postada birden çok seçeneğin masada olduğu, Gearbox’ın Embracer bünyesinde faaliyetlerini sürdürmesi, bir başka firmaya devredilmesi veya yola bağımsız bir stüdyo olarak devam etmesi gibi seçeneklerin değerlendirildiği söyleniyor.

İddia sahibi bazı kaynaklar, üçüncü tarafların Gearbox’ı satın almaya ilgi gösterdiğini ve bu durumun da firmanın satılması ihtimalini artırdığını söylüyorlar.

Bu konuda önümüzdeki dönemde yeni haberler alacağımıza şüphe yok. Gearbox’ı satın almayı planlayan firmalar hangileri olabilir sizce?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum