EngineOwning Activision'a 15 Milyon Dolar Ceza Ödeyecek

Tüm kazançları cezaya gidecek herhalde

Dünyanın en ünlü hile sağlayıcılarından biri olan EngineOwning, çok ciddi bir yara aldı. Activision Blizzard geçen yıllarda EngineOwning'e karşı savaş açmış ve geçen yıl mahkeme tarafından ara kararla haklı bulunarak 3 milyon dolar tazminat kazanmıştı. Söz konusu dava Overwatch ve Call of Duty ile ilgiliydi ama bu sonuç Activision Blizzard'ı durdurmadı. 

Değiştirilen dava dilekçesi üzerinden mahkeme bir kez daha sonuçlandı ve bu sefer sonuçları da çok büyük oldu. Öncelikle EngineOwning'in web sayfasının kontrolü de, domain ismi dahil olmak üzere Activision'a geçti. Hile operasyonunun arkasındaki ekip ise Activision'a 14.465.000 dolar zarar tazminatı, 292,912 dolar da avukat masrafı ödeyecek.

Dava sırasında EngineOwning'in hile yazılımını kullanan binlerce oyuncunun da takma isimleri paylaşılmıştı, bunlar arasında çeşitli içerik üreticileri de bulunuyordu.

Dava dilekçesinde EngineOwning'in yazılımın 72.328 kez indirildiği belirtiliyordu, bu yüzden de mahkeme Activision Blizzard'ın istediği yüksek tazminatı haklı buldu. Yani indirme başı 200$ cezaya çarptırıldı EngineOwning.

Tabii hile dünyasında biri gidiyor, biri geliyor. Dolayısıyla EngineOwning'in de yerini bir başkası alacak mutlaka. Ama Activision Blizzard da söz konusu hile yazılımları olunca boş durmayacağını da bir kez daha göstermiş oldu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum