Eski TI Şampiyonu Newbee Ve Oyuncuları Dota 2'den Ömür Boyu Ban Yedi

Sahneyi sarsabilecek bir gelişme

E-spordaki şike olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Uzun süredir pek çok eleştirinin ve iddianın odağı olan Çinli Newbee takımı, incelemelerin ardından tüm turnuvalardan uzaklaştırıldı. Valve ve Dota 2'nin Çin'deki dağıtıcısı olan Perfect World, yaptıkları detaylı inceleme ile Newbee ve oyuncularını "şike" yaptığı gerekçesi ile suçlu buldu.

Olay, 2020 yılının Şubat ayında gerçekleşen StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor turnuvasında gerçekleşti. Team Avengerls isimli oldukça yeni bir takım ile karşılaşan Newbee, BO3 turnuvanın ilk oyununu kaybetti. İkinci oyunda 20. dakikada neredeyse 15K altın farkı yaratan Avengerls, her nasıl olduysa oyunu kaybetti.

Uzun süredir bu maç özelinden eleştirilen Newbee ve oyuncuları yapılan açıklamayla Dota 2'den ban yemiş oldu. 2014 yılında Dota 2'nin en prestiji turnuvası olan The International'ı kazanan Newbee takımının içerisinde, Aegis of Shield'ı kaldırmayı başaran Zeng “Faith” Hongda da bulunuyor. Faith, Newbee ile katıldığı 106 turnuvadan tam 1.764.520 dolar kazanmış durumda.

Şike araştırmasının diğer ayağında bulunan Team Avengerls ve tüm takımı da bugün sabah itibariyle Dota 2'den uzaklaştırılmış durumda. İkili arasında oynanan maçın detaylarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR
cavegamer3530
6 Ocak 2021 13:55

Bu çinlilerden herşey beklenir hepsine ban atsınlar 

Parolamı Unuttum