Bu Bizim Far Cry 5 İncelememiz Değil Mi Ya? Ne Yapıyorsunuz MyNet Bey? [Güncelleme]

Bari paragrafların yerini değiştirseydiniz.

Güncelleme:

Hürriyet.com.tr'den Selim Bey ofisimizle kontağa geçerek incelemenin sitelerinden kaldırıldığını söyledi. 

Orijinal Haber:

Oyungezer Online olarak incelemelerimizin diğer internet siteleri tarafından, tabiri caizse, çalınmasına yabancı değiliz. Fakat dün gördüğüm iki makale “bu kadar da olmaz” dedirtti.

Hürriyet ve MyNet’in teknoloji sayfalarına girdiğiniz karşınızda birbirinin aynısı iki makale göreceksiniz. “Far Cry 5 inceleme - Devasa bir açık dünya!” başlığıyla yayınlanan bu makaleler, eğer daha önce incelememizi okuduysanız biraz tanıdık gelebilir çünkü adı belli olmayan bir yazar incelememi kısaltıp, içindeki öznel tabirleri çıkartarak ve herhangi bir şekilde kaynak göstermeden bu sitelerde yayınlamış.

> Gerçek Far Cry 5 İncelemesi İçin Tıklayın

Önce bizim makalemize sonra da buradaki yan ürünlere göz attığınızda aklınızda bunun net bir çalıntı olduğuyla ilgili herhangi bir şüphe kalmayacaktır diye düşünüyorum ama ben yine de birkaç örnek vereyim:

Oyungezer Online

"Eski asker Grace Armstrong uzaktan keskin nişancı desteği veriyorken, Hurk Drubman (evet o Hurk) Amerikan bayraklı pantolonu ve RPG'siyle sağa sola füze atıyor. Tatlı köpek Boomer etrafındaki düşmanları işaretlerken, ayı Cheeseburger de dövüş esnasında agro çekiyor. Bu 9 GFW karakterini ne zaman ve nasıl kullanacağınıza oyun tarzınızı bulduktan sonra karar vereceksiniz."

Hürriyet - MyNet

"Örneğin Hurk Drubman etrafa RPG’siyle füze fırlatırken, eski bir asker olan Grace Armstrong uzaktan keskin nişancısı tüfeği ile destek veriyor. Ayrıca Boomer isimli köpek düşmanları işaretlerken, Cheeseburger isimli ayı da dövüş esnasında agro çekiyor. Bu karakterleri nasıl kullanacağınızı kendiniz karar vermeniz gerekiyor."

MyNet

Ya da

Oyungezer Online

“Far Cry 5’i isterseniz bir arkadaşınızla co-op da oynayabilirsiniz. Bu sefer sadece açık dünya değil, ana ve yan görevler de co-op oynanışa açık. Yalnız burada önemli bir husus var, ana görev ilerlemeleri sadece oyunu host eden oyuncu için kaydediliyor.”

Hürriyet - MyNet

“Far Cry 5’i isterseniz co-op modunda da oynayabilirsiniz. Ancak bu sefer açık dünya yerine, yan ve ana görevler co-op moduna açık durumda. Şunu belirtmek gerekir ki bir görevi arkadaşınız ile yapıyorsanız sadece hostlayan kişiye görev kaydediliyor.”

Hürriyet

Bir iki ufak değişiklik dışında yazıların paragraf yerleşimleri bile aynı. Hürriyet ve MyNet arasındaki ikinci çalış hangi taraftan geldi bilmiyorum ama görebildiğim kadarıyla yan ürünü ilk olarak Hürriyet girmiş, ardından birkaç saat sonra da MyNet kendi sitesine koymuş… Yahu, uydurduğum “isyancı-metresi” kelimesi bile değiştirilmeden konulmuş.

Bu haberi yazma ihtiyacı duymamızın sebebi, incelememi ve bu yan ürünleri gören okurlarımızda oluşacak potansiyel kafa karışıklarını önlemekti. Yorumu size bırakıyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum