Far Cry'ın Yönetmeni Yeni Oyunu Yarn Hakkında Konuştu

Neyse ki Far Cry 6 değilmiş

Far Cry 5'in yönetmeni Dan Hay, İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi'nde (ya da çok bilinen ismiyle BAFTA) verdiği geliştirici dersi sırasında potansiyel yeni oyun projesinden bahsetti. Oyun bir oyuncak ayının etrafında geçiyor!

Far Cry 3'ten beri seride yapımcılık ve kreatif direktörlük gibi roller üstlenen Hay 'gerçek dünya yaratıcılığınızı nasıl körükleyebilir' ismindeki konuşmasında herkesin başından geçmiş olabilecek gerçek dünya deneyimlerinin nasıl daha iyi, daha etkili ve daha iz bırakan oyunlar yaratmak için kullanılabileceğine dair açıklamalar yapıyordu. Hay bu açıklamalar sırasında aklındaki yeni oyunun konseptini detaylı biçimde açıkladı, bu fikri nasıl bulduğunu anlattı ve bunu yakın çevresi dışında ilk kez açıkladığını da belirtti.

Oyunda üç ana hikaye öğesi bulunuyor. Bunlar Hay'in çocukken en sevdiği oyuncaklardan biri olan oyuncak ayısı, bir Yunan mitolojisi ve uzay ortamı. Hay "Prometheus'un hikayesini yeniden anlatmak istedim, ama o hikayedeki ateşin yerine oyuncak ayımı koyacağım ve mekan olarak da uzay seçeceğim, çünkü uzay harika bir yer!" diyerek oyununu heyecanlı biçimde anlatmaya başladı.

Yarn uzaylı bir gezegende bir acil durum anında oyuncak ayısını kaybeden küçük bir kızı konu alacak. Ayı gezegenin çekirdeğine yakın bir mağaraya düşüyor ve oyuncağı Razagaboo adında bir yaratık buluyor. Ağ örebilen bu yaratık ayının ipliklerinden esinlenerek (bu arada Yarn kelimesi iplik anlamına geliyor) bir ağ örmeye başlıyor ve ayıyı tekrar gezegenin yüzeyine ulaştırmaya çalışıyor. Hay oyunun başlangıcı şu şekilde tasvir etmiş:

"Her şey bir oyuncak ayıyla ve onu çok seven küçük bir kızla başlıyor. Kız uzayda yaşıyor, normal bir ailesi, normal bir hayatı var. Ayıcığını çok seviyor, ayıcığıyla çay partileri veriyor, doğumgünlerini birlikte kutluyor. Her gece ayısının kendisini korumak için orada olduğunu bilerek yatağa giriyor, ta ki bir gece bu korumayı kaybedene kadar.

Sirenler çalmaya başlıyor. Ailesi kızın odasına giriyor, kızı kucaklayıp evden dışarı koşmaya başlıyorlar ama ayı yatakta kalıyor. Kız dönüp 'hayır!' diye bağırıyor, geri koşuyor, ayısını kapıyor ve uzay gemilerine doğru koşmaya başlıyorlar. Ama işte son anda ayağı takılıyor ve ayısını düşürüyor. Kapı kapanıyor ve kız gemide, ayı ise diğer tarafta kalıyor. Kız ağlarken gemi kalkıyor ve uzaya doğru yol alırken git gide küçüldüğünü görüyoruz."

Hay'in açıkladığına göre Yarn bir bulmaca-macera oyunu olacak. Oyunda yalnızca Razagaboo'yu değil, yer yer oyuncak ayıyı da hareket ettirerek mağara sistemlerini aşacak ve yüzeye ulaşmak için çabalayacağız. Mağara sisteminde yer yer göçükler olacak, engeller ve canavarlarla karşılaşacağız.

Hay sunumu sırasında Child of Light'ın sanat yönetmeni Serge Meirinho'nun çizimlerinden örnekler verdi, dolayısıyla çizim tarzı olarak Yarn'ın da Child of Light'a benzeyeceğini tahmin edebiliyoruz. Ubisoft'un yaptığı en güzel şeylerden biri tasarımcılarına bu tarz özel 'tutku' projelerinde çalışma imkanı tanıması. Child of Light, Valian Hearts ve Atomega gibi oyunlar bunun en güzel örnekleri arasında yer alıyor ve listeye Yarn'ın da katılacağı belli.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum