FormulaVR Oculus Rift’li Yarış Simülatörü Geliştirdi

Oculus Rift ve gerçek yarış kaskı

VR ile gündelik hayatımızdaki objeleri bir araya getiren çalışmalara bir yenisi (gerçi yarışçı kaskı gündelik hayatımızdaki objelerden biri midir emin değilim) daha eklendi.

RoadtoVR’ın haberine göre Hollanda’da kafayı gerçekçi yarış simulatörü yapmakla bozmuş FormulaVR ekibi, Arai yarış kaskıyla Oculus Rift’i kombinlemeyi başardı. Bu arkadaşlar araba simültatörünün sabitliğinden faydalanarak son derece pratik bir çözümle kasktaki vizör yerine Oculus Rift yerleştirip yarış simülasyonu deneyimini VR ile zenginleştirmeyi başarmışlar. Ek olarak simülatörde surround ses sistemi ve titreşim de bulunuyormuş.

Kendilerinin söylediğine göre çıkış noktaları kasktaki vizörle Oculus Rift’in benzer görüntü açısına sahip olmasıymış. RoadtoVR ekibi bu noktada arkadaşların biraz salladığını yakalamışlar. Keza FIA standartlarında bir kaskın 180 derecelik bir görüş açısı sunması gerekiyorken, günümüz VR başlıklarında bu açının 100 derece olduğunu belirtmişler. Ha zaten buradaki esas haber bana sorarsanız, VR’ın Türkiye’de de yaygınlaşan bu tarz aletleri kullanan oyun mekanları için potansiyel bir fırsat sunması.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum