İNCELEME: Gigabyte F2A85X-UP4

Sıradaki anakartımız da AMD sistemlere geliyoor!

Seneler boyunca tüm oyun alemlerine AMD tabanlı bilgisayarımla aktığımdan olsa gerek, AMD'ye karşı ayrı duygular besliyorum. Aralık ayı dâhilinde sanayiden içeri giren ilk AMD'li anakart olan Gigabyte F2A85X-UP4 ile bu duygular doruğa ulaşıyor, ne de güzel oluyor.

Köprüden Çok Sular Aktı

Tabi benim bilgisayarım bir tarihi eser klasmanında olduğundan, şu anda sözü geçen anakart ve işlemci ailesiyle arasında dağları geçtim, dünyalar kadar fark var. Kart, AMD A85X Çipset ve FM2 soket kullanıyor. Bunların yanı sıra, bu güne kadar gördüğümüz pek çok Gigabyte teknolojisine de sahip kendisi: Neme dayanıklı kart yapısı, "Ultra serin, ultra etki, ultra performans" sloganlarının altını başarıyla dolduran bileşenlerden oluşan Ultra Durable 5, kullanımı ve ince ayar deneyimini üst seviyeye taşıyan Digital Power, 3D BIOS (aah, ah... nerede o eski mavili BIOS'lar...) ve Dual UEFI BIOS gibi. Yetmez mi?

"Ama bunun ekran kartı yok ki? Neden arkasına görüntü çıkışı koyuyolar?" diye soranınız var di mi hâlâ, inkâr edin. Öyle diyenlere iyi bir haberimiz var: Teknoloji ilerledi ve artık GPU ve CPU tek bir yerde birleşti (teeey, tey)! İşte bu anakartın ardındaki DVI, VGA, HDMI ve Display port görüntü çıkışları da bu amaçla konmuşlar. Diğer gördükleriniz de ses giriş çıkışları, 4'ü USB 3.0 olmak üzere toplam 6 USB bağlantı noktası, bir adet eSATA, S/PDIF, PS/2 klavye ve fare bağlantı noktası ve ethernet bağlantısı bulunuyor. 64GB'a ve 1866MHz'e kadar DDR3 bellek takabildiğimiz anakartın üzerinde 3 adet PCI Express X16 slotu bulunuyor. AMD CrossFireX, AMD Dual Graphics ve Lucid Virtu MVP özellikli kartta, en az sıkıntı çekeceğiniz alan grafik performansı olacaktır herhalde (anladınız siz şimdi, gidip de 100TL'lik ekran kartı takıp Tamir Atölyesi'ne gelmeyin "Mert usta böyle böyle, ver bunun hesabını bana." diye).

Bence... AMD.
AMD Trinity ailesine geçmek istiyorsunuz, işlemciniz için ATX formunda sıcak bir yuva arıyorsunuz. Artık buldunuz. Piyasadaki en uzun ömürlü ve stabil kart üreticilerinin başında gelen Gigabyte, F2A85X-UP4 ile de bu geleneğini bozmuyor. Bize de Gigabyte'ı tebrik etmek ve size iyi oyunlar dilemekten başka bir seçenek kalmıyor.

KÜNYE
Performans: 5
Fiyat:
Artılar: Daha stabil, daha uzun ömürlü, daha güçlü
Eksiler: Yok
Üretim: Gigabyte www.gigabyte.com.tr
İthalat: Arena www.arena.com.tr
Endeks Bilişim www.endeksbilisim.com.tr
Fiyat: 155$ + KDV

YORUMLAR
Parolamı Unuttum