Google Docs Kullanıcılarına Dolandırıcılar Büyük Çaplı Saldırı Düzenledi

Google Docs'a büyük çaplı saldırı düzenlendi.

Hacker'lar gayet cüretkar şekilde dünya devi Google'a saldırı düzenledi. Google Docs kullanıcılarına dolandırıcılık amaçlı yapılan büyük çaplı saldırı çarşamba günü gerçekleşti. Eğer hizmeti kullananlarınız varsa garipliği zaten hissetmişsinizdir halen farkına varmayanlar için ise uyarı olsun diye açıklayalım.

Gayet komplike şekilde hazırlanmış saldırı size güvenilir bir kaynaktan gelip Google Docs'uaçmanızı istiyor. Eğer tıklarsanız Google Docs'u açacağınız bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz ve hesabınıza girerseniz e-posta hesap bilgileriniz ve bağlantılarınız anında uçuyor. Google saldırının 1 saat sürdüğünü ve başarı ile engellendiğini açıkladı.

Siber güvenlik uzmanları saldırıya uğradığını fark eden kişilerin Google App İzinlerini kontrol etmelerini ve "Google Docs"u kaldırmalarını söylüyorlar. Sayfaya nasıl gideceğinizi bilmiyorsanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Google Basın Sözcüsü CNNTech'e yaptığı açıklamada saldırının Google kullanıcılarının 0.1%'ini etkilediğini belirtti. Toplamda 1 Milyar civarı Gmail kullanıcısı olduğunu düşünürseniz saldırıdan etkilenen kişi sayısı yaklaşık 1 milyonu buluyor ki o da az bir rakam sayılmaz.

Google'ın söylediğine göre bağlantı bilgilerine hacker'ların erişimesi yüzünden saldırı gerçekleşmiş, konu hakkında firma daha detaylı bir bilgi vermiyor. Saldırının kimin yaptığı da bilinmiyor ya da biliniyor ama açıklanmıyor. Bu tür dolandırıcılık saldırıları özellikle kullanıcıların banka bilgilerine erişmek için kullanılıyor. Google'a yapılan kırma denemesinin çok inandırıcı görüldüğü ve ileri düzeyde bir saldırı olduğunun altını çizmem gerekli. Firma saldırı esnasında bütün önlemleri alarak kırma denemesini etkisiz hale getirdiklerini söylese de siz gene de hesabınıza bir bakın derim.

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum