Gün Yüzü Görmemiş Fallout 3 Oyunu Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

16 Yıl sonra ortaya çıkan sır!

Obsidian'ın CEO'su Fergus Urquhart IGN'e verdiği röportajda, 16 yıl önce Fallout 3 üzerinde çalıştıklarını fakat oyunun bambaşka bir oyuna dönüştüğünü açıkladı. 

Feargus Urquhart ismi Rol Yapma Oyunları hayranlarının çok yakından tanıdığı bir isim. Black Isle stüdyosu ile gençliğimizin efsanevi oyunlarını yapan kişi. Black Isle'ı hatırlamayanlar için dört tane oyun ismi saymak yeterlidir; Fallout, Baldur's Gate, Planescape: Torment ve Icewind Dale. Fallout 2 çıktıktan sonra üzerinde çalıştıkları Fallout 3 oyunu işte bu efsanelerden birine evrildi. 2D motordan 3D motora geçmeye çalışan firma maddi sıkıntılar ve çeşitli problemler yüzünden bir anda Fallout 3'ü durdurup o oyunu Icewind Dale'a çevirmeye karar vermişler. Böylece dünya oyun tarihine belki de çaresizlikten dolayı yön vermiş oldular. 

Bethesda tarafından çıkartılan Fallout 3 hakkındaki düşünceleri sorulduğunda da Urquhard "ben oyunu oynarken çok keyif aldım fakat yeni bir tarzda olmasına pek alışamadım. Oyun çok güzel ama gönlüm eski Fallout gibi olmasını isterdi" diyerek çoğu oyuncunun hislerine tercüman oldu.

Feargus Urquhart şu an Obsidian Entertainment'ın başında ve en iyi yaptığı işi yapıyor. Pillars of Eternity II'yi çıkartmaya hazırlanan firma izometrik rol yapma oyunları sevenleri mutlu etmeye devam edecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum