Güncelleme: Yabancı Oyunlardaki Türk Motifleri

Doğu ve batı arasındaki köprünün oyunlardaki yeri ve resmedilişi

Güncelleme: Yaklaşık 1 yıl sonra galeriyi ziyaret edeyim dedim ve ufak bir güncelleme yapma gereği duydum. Öncelikle yorum ve eleştirileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Galeri için pek çok öneride bulunmuşsunuz. Açıkçası sayıyı çok yükseltmemek için özellikle motifleri eklememiştim. Ancak Dying Light gibi önemli ve popüler bir oyunu unuttuğumu farkedip galeriye ekledim ve birkaç bilgi yanlışlığını da düzelttim. Keyifli okumalar.

Asıl Haber: Son yıllarda ülkemizde oyun sektörü gittikçe gelişiyor, oyun yapımında yavaş ama emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Biraz geriden geliyor olabiliriz ama kararlıyız.

Video oyun tarihine baktığımızda pek çok oyunda bize ait bir takım ögeler görmek mümkün. 2015’in bu son galerisinde sizlere çeşitli oyunlarda karşılaştığımız tarihimize ve kültürümüze ait değerlerden bahsedeceğim. Çoğunlukla pek çok oyunda İstanbul’a adım atıyor, Osmanlı ordusunu yönetip diğer ülkelerle savaşıyoruz. Bunların dışında birkaç sürprizle de karşılaşacaksınız. Yeni yılda, yeni ve dolu galerilerle görüşmek üzere :)

oyuntrkmotif-big2

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum