Alien'ın Androidi Walter'da AMD Ryzen İşlemci Var!

AMD Ryzen'a bir şans vereceğim sanırım.

 AMD, Ryzenişlemci serisi için Alien Filmi ile birlikte harika bir reklama imza attı.

Türkiye'de 12 Mayıs 2017'de vizyona girecek olan Alien Covenant filminde Michael Fassbender, Walter isimli sentetik bir robot/androide hayat verecek. Ancak bu videodan anladığımız kadarıyla Walter'a hayat verecek tek şey Fassbender değil, aynı zamanda bir AMD Ryzen işlemci. Reklam kampanyasında ise "Walter ile tanışın. Dünyanın en gelişmiş sentetik yoldaşı. Hizmet etmek için yaratılmış. Zekası AMD, Ryzen tarafından sağlandı." ifadeleri yer alıyor. Tabii her ne kadar reklam olsa da Alien evreninde artık AMD'nin gerçekten var olduğunu ve Ryzen'ın dünyanın en muhteşem robotuna güç verdiğini kabul etmek zorundayız.

Tabii Walter'ın AMD olmasıyla birlikte Prometheus filmindeki robot/android David ile ilgili espriler de sağda solda çıkmaya başladı. Bunlardan en beğenilenlerinden biri de "David Intel miydi peki?" oldu. Açıkçası bana da bir tebessüm ettirdi bu şaka. Hatırlayacağınız üzere 2012 yapımı olan Prometheus filmindeki David'i de yine Fassbender oynuyordu.

AMD Ryzen teknolojisinden zaten umutluydum, yakın zamanda yeni bir PC toplamayı düşünürken bu harika videoya denk gelmek beni de etkiledi. Biraz Ryzen tarafına kaydım şimdiden. Tabii AMD Ryzen'a geçmeyi düşünen arkadaşlara hatırlatalım, bu işlemci serisi Windows 7'yi desteklemeyecek. AMD, GDC 2017'de de Bethesda ile ortaklık anlaşmasıyaptığını açıklamıştı. Şimdi de ileri uzaylıları kadar ileri teknolojisi ile de öne çıkan Alien evrenine sağlam bir şekilde adım attı. 

Siz ne düşünüyorsunuz sevgili Oyungezerler? AMD Ryzen'a bir adım daha yaklaşmanızı sağladı mı, yoksa bir etkilenen ben miyim?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum