Ağustos'ta Ne Oynasak?

Ağustos ayında bir sürü AA oyun bizi bekliyor.

Sevgili Oyungezerler, oyunlar açısından evlerden ırak bir Temmuz ayını geride bıraktık. Hem yaz güneşinin akıl almaz sıcaklığı hem de Eylül ayı sonrası gelmeye başlayacak muhteşem oyunların hâyâlleri soğuk soğuk terlememize neden oldu. Ama merak etmeyin! Ağustos ayı, beraberinde getireceği 5 orta bütçeli ama sağlam oyunla bizi yılın son 4 ayına hazırlayacak. Bakalım Ağustos’ta hangi oyunları oynayacağız?

We Happy Few 10 Ağustos PC / PS4 / XB1 - Utku

We Happy Few yaklaşık 2.5 yıldır erken erişimde. Fakat oyunun o günkü hâliyle, 10 Ağustos’ta elimize geçecek hâli arasında dağlar kadar fark var. Zamanında yayınlanan muhteşem bir fragmanla hepimizin ilgisini çeken fakat erken erişimde basit hayatta kalma simülasyonu olduğunu öğrendiğimiz oyun, büyük değişikliklerden geçti. Bir kere artık oyunda sağlam bir hikâye var! O fragmanın söz verdiği, karanlık, BioShock-vari dünyada üç farklı karakterle toplam 20 saatlik bir deneyime atılacağız. Oyunun tam sürümünde hayatta kalma mekanikleri yine yer alacak fakat esas odak noktası hikâye anlatımı olacak.

We Happy Few Nazi Almanya’sının İkinci Dünya Savaşı’nı kazandığı ve Birleşik Krallığı işgal ettiği alternatif bir geleceği konu alıyor. Biz de yaptıkları korkunç bir eylemin sonuçlarıyla yaşamaktansa, Joy adı verilen bir uyuşturucuyla kafalarını bulandırmayı tercih eden bir kasabanın üç farklı sakinini kontrol edeceğiz. Fakat emin olun ki; bu dünyada Joy kullanmayıp, hayata olduğu gibi bakanlar, gördüklerini asla unutamamakta. Zira Joy'u kullanmayı kesenler, kasabanın gerçek yüzünü görmekte. Ve bu gerçek yüz oldukça mide bulandırıcı anılara bulanmış hâlde.

The Walking Dead: The Final Season 14 Ağustos - PC / PS4 / XB1 - Eser

Clementine'le ilk tanıştığımızda 8 yaşında, bacak kadar bir kızdı. Yaşayan ölülerin cirit attığı bir dünyada her nasılsa hayatta kalmayı başarmış ve Lee'nin himayesi altında kendini iyiden iyiye geliştirmeye başlamıştı. Walking Dead sezonları ilerledi, Clementine büyüdü. Oyunun bu son sezonu, artık 16 yaşına gelen bu çok sevdiğimiz karakterin de son hikayesini anlatacak ve Clem'e elveda diyeceğiz.

Serinin son sezonun ilk bölümü 14 Ağustos'ta bizimle olacak ve çok büyük ihtimalle yine bolca zorlu karar verecek, birilerini veya kendimizi feda edeceğiz. Telltale oyunlarını sevmemizin nedenlerinden biri de bu değil mi zaten? Bir karar vermek ve o kararın sonuçlarıyla yaşamak.

Phantom Doctrine14 Ağustos - PC / PS4 / XB1 - Utku

Phantom Doctrine'i özetlemek için kullanabileceğimiz en kolay cümle “X-COM’un Soğuk Savaş döneminde geçenlisi,” olacaktır. Phantom Doctrine'de The Cabal adında gizli bir organizasyonu kontrol edeceğiz ve dünya liderlerini birbirlerine düşürüp yeni bir Dünya Savaşı çıkarmaya çalışan global bir komployu durdurmaya çalışacağız.

Phantom Doctrine, bir X-COM benzeri oyundan bekleyebileceğiniz üzere oldukça taktiksel bir sıra tabanlı strateji oyunu. Fakat işler bu sefer Soğuk Savaş döneminde geçtiği için karşımızda uzaylılar yerine, birbirlerinden farklı gizli ajanlar ve operatörler çıkacak. Biz de kendi organizasyonumuzun bilgi birikimi ve iş gücünü kullanarak görevleri gerektiğinde gizlilikle, gerektiğinde de bağıra çağıra yapacağız.

Strange Brigade28 AğustosPC / PS4 / XB1 - Utku

28 Ağustos’ta, Sniper Elite serisinin yapımcısı Rebellion’dan “Left 4 Dead-gibimsi” bir oyun ekranlarımıza konuk olacak. 4 kişilik co-op ya da tek başımıza oynayabileceğimiz Strange Brigade’de aksiyonun ve loot’un dibine vuracağız.

Sahra Çölü'nde hüküm süren barbar Kraliçe Seteki, kendisinden bıkan halk tarafından tahttan indirilir ve isimsiz bir mezara hapsedilerek ölüme mahkum edilir. Bu olaydan 4 bin sene sonra, 1930 yılında bu mezarı bulan Edgar Harbin istemeyerek de olsa Kraliçe'nin nefret dolu ruhunu dünyaya salar. Bizim ekibimiz, yani 'Strange Brigade' de burada devreye girer. Bu olaydan haberi olan Birleşik Krallık hükümeti, Harbin'in seferine sızmaları ve Suteki'yi yok etmeleri için dört kişilik ekibimizi Afrika'ya yollar.

Oyunda amacımız kendine has becerileri olan dört farklı karakterden birini kontrol ederek, ister ekibimizle ister de yapay zekayla birlikte, bölümlerde üstümüze akın akın gelen yaratıkları yok etmek. Bunu yaparken bir yandan becerilerimizi geliştirebilecek, bir yandan da bölümlerde bir sürü giz ve saklı silah bulacağız.

Shadows: Awakening31 AğustosPC / PS4 / XB1 - Eser

Eski bir atasözü şöyle der: Bir şeytana asla inanma, ihanet etmek kanlarında var.

2014 tarihli Shadows: Heretic Kingdoms'ın bir nevi devamı diyebileceğimiz Shadows: Awakening, Heretic Kingdoms destanındaki yeni bir hikayeyi anlatacak bizlere. Bu izometrik rol yapma oyununda Gölge Diyarından gelen bir şeytanı kontrol edecek, uzun zaman önce ölmüş kahramanların ruhlarını absorbe ederek son derece heyecanlı bir maceraya atılacağız. Games Farm bize şu soruyu soruyor: kontrol şeytanda mı, yoksa yuttuğu ruhlarda mı olacak? Savaşların gerçek zamanlı yaşanacağı bu oyunda biz de bu sorunun cevabını bulmaya çalışacağız.

İzometrik rol yapma oyunlarını ve taktiksel gerçek zamanlı savaşları seviyorsanız ayın son günü olan 31 Ağustos'u takvimlerinizde işaretlemeyi unutmayın.

Çıkacak diğer oyunlar:

9 Ağustos - Monster Hunter World - PC
9 Ağustos - Total War: ROME II: Rise of the Republic - PC
9 Ağustos - Post Scriptum - PC
10 Ağustos - City of the Shroud - PC / XB1 / PS4
14 Ağustos - Death's Gambit - PC / PS4
15 Ağustos - State of Mind - PC / XB1 / PS4
21 Ağustos - Shenmue 1 & 2 - PC / XB1 / PS4
24 Ağustos - F1 2018 - PC / XB1 / PS4
28 Ağustos - Yakuza Kiwami 2 - PS4
28 Ağustos - Lord of the Rings Living Card Game - PC
31 Ağustos - Divinity: Original Sin 2 - Definitive Edition - PC / XB1 / PS4

Ağustos ayından sonra takvimlerimiz 1 Eylül’ü gösterdiğinde, karşımıza Destiny 2: Forsaken DLC’li, Shadow of the Tomb Raider’lı, Life is Strange 2’li ve tabii ki de Spider-Man’li muhteşem bir ay çıkacak. Yılın yarısından fazlasını geride bıraktık ama biz oyuncular için 2018 daha yeni başlıyor!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum