Star Wars Episode 9'un Geçeceği Dönem Belli Oldu

Koskoca Rebellion bir avuç kaldı...

Star Wars'un ana serisinin 9. filmi gümbür gümbür geliyor. Serinin sekizinci filmi olan The Last Jedi, kimileri tarafından beğenilip, kimileri tarafından beğenilmemişti. Fakat hiç şüphesiz Star Wars evreninde büyük değişikliklere yol açtı. İşte o değişikliklerin sonucunda bizleri bambaşka bir 9. film bekliyor. Olası senaryoları daha önce konuşmuştuk.

Daha önce gelen açıklamalarda filmde büyük bir zaman atlaması olmayacağı belirtilmişti. Evet, filmde büyük bir zaman atlaması yok ama Episode 9, The Force Awakens ve The Last Jedi'dan bir yıl sonra geçecek. Yani Star Wars zaman dilimiyle konuşursa, Episode 7 ve 8, 34 ABY(After the Battle of Yavin) de geçerken Episode 9, 35 ABY'de geçecek. Bunun en bariz kanıtlarından birisi de John Boyega'nın canlandırdığı Finn karakterinin görüntüsünün değişmesiydi. Şimdi en çok merak edilen hususlardan birisi Rebellion bu bir yıl boyunca bir avuç insanla neler yaptı? Lando ile irtibata geçildi mi? Rey, Jedi olma yolunda neler yaptı? Luke, Force Ghost olarak isyancılara yardım etti mi?

Her ne kadar birçok insan Disney filmleriyle Star Wars'dan soğumaya başlasa da, sonunda işin ucunda tarihin en büyük film serilerinden birisi var, Star Wars'un hayran ve marka büyüklüğünü tartışmaya da gerek yok. Yine filmin çıkmasına bir sene kala, hafiften heyecan başlıyor. Bu heyecan çıkacak fragmanla ve filmin adıyla daha da katlanacak, en son filme birkaç hafta kala salondan bileti ön sipariş edeceğiz. Yani en azından benim için her seferinde durum böyle işliyor. Umarım Disney, bu kez hayranları tatmin etmeyi başarır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum