Hakları Fox'tan Disney'e Geçen 10 Film ve Dizi

Kara Murat'ı da alsaydınız bari?

Gündemin tek maddesi haline gelen Disney'in Fox'un eğlence sektöründeki hisselerini almasından başka bir şey konuşulmuyor sevgili Oyungezerler. O kadar büyük bir olay ki bu detayları düşündükçe ağzımız açık kalıyor.

Yıllarca Fox bünyesinde gösterilen dizilerin yanı sıra 20. Century Fox stüdyolarının sahip olduğu filmler ve markalar da Disney'e geçti. Bu markalar içeresinde o kadar büyük isimler var ki açıkçası birazcık korkutucu. Malum, Disney'in kendisine has bir stili var ve ne yazık ki her marka bu filtreden rahatlıkla geçemiyor. 

Bir de işin farklı bir boyutu var. DC ve doğal olarka Warner Bros.'un markası olan fakat Fox'un yayım haklarına sahip olduğu Gotham dizisi ve 66' Batman olarak bilinen Adam West'in Batman dizileri de artık Disney'de. Bu dizilere ne olacağı merak konusu. Özellikle Batman 66' kült durumda ve çok sadık bir hayran kitlesi mevcut. Dizinin yayın hayatı 60 sene önce bitmesine rağmen hala figürleri, dvd setleri satılıyor, çizgi romanları ve animasyon filmleri çıkıyor. 

Fakat bu yazının konusu Fox'tan Disney'e geçen filmler ve diziler. Listeyi okudukça "aaa bu da mı?" diyeceksiniz, eminiz. Çünkü biz de aynı tepkileri verdik. Artık yazmaktan sıkıldığımız X-Men, Fantastic Four ve Deadpool listemizde yer almıyor. Onların zaten MCU'ya dahil olacağını biliyoruz. 

ALIENS ve PREDATOR SERİLERİ

dsn9 

Hala güncel olarak devam eden Aliens ve Predator serileri de Disney'in kontrolüne geçti. Ridley Scott ve James Cameron'ın film haklarını almak için mücadele verdiği dedikoduları uzun bir süredir var. Disney'in bu iki markadan yeni filmler hatta ortak filmler çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor. Bizi üzen taraf ise artık Aliens ve Predator'ün DC çizgi romanları ile ortak iş yapamayacak olması. Batman vs Predator serisi o kadar iyiydi ki yıllardır tekrarını bekliyordum, daha çok beklerim...

AVATAR

dsn7 

James Cameron'un çekmek için teknoloji geliştirdiği ve hepimizin izlemek için bilimin ilerlemesini beklediğimiz serinin devamı gelecek. Hatta James Cameron Avatar 5'e kadar senaryoları yazmış. 2009 yılında çıkan ilk filmin 2 milyar dolardan fazla para kazandırdığını düşünürsek Disney bu seriye ağırlık verecektir. 

PLANET OF THE APES

dsn6

Fox'un en önemli film serilerinden olan Maymunlar Cehennemi son filmiyle göz kamaştırmıştı. Serinin geleceği şimdilik muallakta. Belki dizi, belki de animasyon olarak görebiliriz.

KINGSMAN

dsn5

Çizgi roman uyarlamaları içerisinde en başarılarından olan Kingsman Icon Comics'ten çıkıyor. Icon Comics ise Marvel'ın alt şirketi. Aslında çizgi roman ile filmler aynı çatı altında buluştu diyebiliriz. Yazar Mark Millar'ın kendi evreninin haklarını Netflix'e vermesi ve Disney'in Netflix'ten çekiliyor olması belki bir problem yaratabilir. 

ICE AGE

dsn4

Disney'e ait olmayan animasyonlar içerisinde en popülerlerinden biri kesinlikle Ice Age. Disney çatısı altında seri şekilde üretileceğini düşünüyoruz, sonuçta Disney'in elinin altında Pixar var. Hatta Pixar'ın atası olan George Lucas'ın Industrial Light & Magic şirketi de Disney'in. 

THE X-FILES

dsn3

Fox ile özdeşleşmiş dizilerden biriydi The X-Files. 1993 yılından beri hayatımızda olan dizi Disney çatısı altında daha da genişleyebilir. Sonuçta Disney kendi streaming platformunu kurmaya hazırlanıyor ve Fox'un Hulu hisselerini de satın aldı. X-Files'ı orada izleyebiliriz.

FAMILY GUY

dsn2

Ailenin problem çocuğu Family Guy ve Disney aynı cümlede geçtiğinde bile ortalık geriliyor. Disney'e kesinlikle uymayan yapısı ve Seth McFarlane'in sınır tanımaz mizahı nasıl bir arada olacak çok merak ediyoruz. Daha önce Disney'i konu alan, Disney animasyonu stilinde öyle bir bölüm çekmişlerdi ki ben izlerken korkmuştum. Family Guy gerçekten hiç kimseyi takmıyor. Hatta bu tutumları South Park'a bile konu olmuştu.

THE SIMPSONS 

dsn1

Fox'un para basma makinesi The Simpsons artık Disney'in. Bunun en güzel tarafı Futurama da artık Disney'de. Fox tarafından yıllarca iptal edilip tekrar yayın programına alınan Futurama belki yeni evinde düzenli bir takvime kavuşur, tekrar bizlerle olur. Benim düşünceme göre ilerleyen yıllarda bol bol The Simpsons ve Futurama filmleri izleyebiliriz. Özellikle Disney'in yeni dijital kanalında.

Elbetteki filmler ve diziler bu kadar değil fakat hepsini yazmaya kalksak ömür yetmez. Sonuçta 20th Century Fox oldukça köklü bir firmaydı. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum