Star Wars Han Solo Filminin Yönetmenleri Kovuldu - Peki Neden?

Peki neden kovuldular? Variety'ye göre vizyonlar birbirini tutmamış.

Star Wars'un "spin-off"larından biri olan ve serinin hayranlarının büyük bir heyecanla beklediği Han Solo filmi, iki yönetmenini de kaybetti. İlk açıklamalar tarafların anlaşarak ayrıldığı yönünde olsa da Variety'ye göre Lucasfilm'in başkanı Kathleen Kennedy, iki yönetmeni de kovmuş. 

Filmin yönetmenleri Phil Lord ve Christopher Miller, daha önce The Lego Filmi'nin hem yazarlığını hem de yönetmenliğini yapmıştı. İkili 21 Jump Street ve devam filmi 22 Jump Street'te de birlikte çalıştı. Han Solo'nun çekimlerine ocak ayında başlanmıştı ve Mayıs 2018'de de filmin vizyona girmesi hedefleniyordu, ancak bu son gelişmeler ile birlikte vizyon tarihinin erteleneceğini tahmin ediyorum. Rogue One ve The Last Jedi filmlerinin çıkış tarihleri de ertelenmişti. Lucasfilm için alışıldık bir durum haline geldi bu ertelemeler.

Lucasfilm'in başkanı Kennedy, "Phil Lord ve Christopher Miller gerçekten yetenekli filmciler ve harika bir ekibi bir araya getirdiler. Ancak yaratıcı bakış açılarımızın ve vizyonumuzun uyuşmadığının farkına vardık ve yol ayrımına karar verdik. Yeni yönetmeni yakında açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

Lord ve Miller da "Ne yazık ki vizyonumuz ve işleyişimiz ile partnerlerimizin düşünce şekilleri bu projede uyuşmadı. 'Sanatsal ve yaratıcı fikir ayrılıkları' tabirini hiç sevmesek de bu seferlik bu klişe doğru. Harika oyuncularımızla ve ekibimizle gurur duyuyoruz." dedi. 

encokgiseyapan-oyunfimleri-habericiv2

Yönetmenlerin kovulması ihtimali bana da daha yüksek geliyor. Zira bir yönetmenin filmin çekimlerinin bitmesine haftalar kala bir anda projeden ayrılma kararı alması hiç akıl kârı değil. Üstelik Variety'nin film setinden ulaştığı ekip üyeleri de bu yönde konuşmuşlar. Kennedy ile yönetmen ikilisinin projenin en başından beri fikir birlikteliği sağlayamadığından bahsedilmiş.

2018'de vizyona girmesi beklenen Star Wars filmi, çok sevdiğimiz Han Solo'nun gençlik yıllarını konu alacak. Filmin bir soygun hikayesi olacağı söyleniyor, ancak resmi bir açıklama yok. 

Ana seride Harrison Ford'un canlandırdığı Han Solo'yu bu filmde Alden Ehrenreich oynayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum