Hayran Yapımı Half-Life 2 Episode 3'ün Yarısı Tamamlandı

Konsept çalışmaları fena durmuyor. Kışa uyum sağlamış headcrab ilginç olmuş sanki ha?

Marc Laidlaw'un kendi resmi blogundan paylaştığı Half-Life 2  Episode 3'ün senaryosu bütün umutlarımızı yıkıp geçmişti. Gabe Newell'ın zaten Half-Life 3 veya herhangi bir Half-Life oyunu için gram umut vermemesi bir yana Laidlaw'un bu senaryoyu paylaşması serinin hayranlarını darmaduman etmişti. 

Açıkçası senaryoyu okuduğumda da çok üzülmüştüm, zira diğer bölümlerin seviyesinde ve kulağa harika gelen bir maceraydı. Neyse daha fazla duygusallaşmadan asıl konumuza geçeyim sevgili Oyungezerler. Project Borealis isimli bir hayran yapımı proje var ve bu proje Laidlaw'un paylaştığı senaryoyu Source oyun motoru aracılığıyla hayata geçirmek üzerine kurulmuş durumda. Ekibin Reddit üzerinden yaptığı açıklamaya göre hikayenin neredeyse yarısını tamamlamışlar, yapay zeka sorunsuz bir şekilde çalışıyormuş ve silahlar da bazı yeniliklerle birlikte oyun moduna eklenmiş bile. Hatta tasarım ekipleri hikayenin ilk yarısı üzerinde incelemelerine başlamışlar. Testler yapılıyormuş. Kaderi Half-Life oyunlarına benzemese de çok bekletmeden çıksa. Zira paylaşılan konsept çalışmaları öyle ucuz işçilik gibi durmuyor ve kolaya kaçmışlık yok. Kış atmosferine uyum sağlamış bu headcrab arkadaşımız ve görsel olarak yeniden düzenlenmiş Strider dostumuz bunun ayaklı kanıtı diyebiliriz.

> Half-Life 2: Episode 3'ün Hikayesi Türkçe Olarak Huzurlarınızda

headcrab-big

strider  strider

el

combinekisaskeri  buzmagarasi

Project Borealis için özel müzikler de hazırlıyorlar ve bu alanda uzmanlığı olan Half-Life hayranlarından da destek bekliyorlar. Böylesine devasa bir göreve atılan ekibin bu modu yakın bir zamanda bitirmesini beklemek hayalcilik olur tabii. O sebeple bu haberi okuduktan sonra her şeyi unutun derim. 2019'dan önce göremeyiz gibi geliyor bana. Project Borealis ekibi 2018 boyunca takipçilerini heyecanlandıracak bilgilendirmeler yapacaklarını da söylüyor. 

Bu arada paylaştıkları iki oyun içi müziği örneğini dinlemek isterseniz de burayave burayatıklayabilirsiniz Oyungezerler. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum