Hideo Kojima’nın Yeni Stüdyosu Uzay Üssünden Farksız

Aynı benim ev…

Playstation sahibi olsak da olmasak da hepimizin merakla beklediği oyunlardan biri hiç kuşkusuz Death Stranding. Aklımızda dönüp duran soru aynı: Hideo Kojima bu sefer ne yapacak? Sektöre bir kez daha mı yön verecek, yoksa hayal kırıklığı mı yaratacak?

Eh… bu sorunun cevabını öğrenmemize daha çok uzun bir zaman var. Bununla birlikte oyunun hazırlandığı stüdyoyu şimdiden görme şansımız var. Ve “Ne olmuş yani, alt tarafı bir firma,” demeyin. Ekran görüntülerini ve videoları görünce insanın dibi düşüyor. Snake! Snake? SNAAAAKE! diye bağırası falan geliyor.

BBC ekibinden Steffan Powell geçtiğimiz günlerde Tokyo’ya gidip Kojima Productions’ı ziyaret etmiş. Bununla da yetinmeyip Death Stranding’le ilgili Kojima-San’ı sıkıştırmayı da ihmal etmemiş tabii. Yeni bir şey öğrenememiş o ayrı…

Yeni oyununun insanların kolayca içine girebileceği ama çok geçmeden bir şeylerin farklı olduğunu hissedeceği türde bir yapım olmasını hedeflediğini söyleyen Kojima, hesap vermesi ve memnun etmesi gereken hissedarlar olmadığı için çok rahat olduğunu, böylece sadece ve sadece iyi bir video oyunu yapmaya odaklanabildiğini belirtmiş.

Quiet’ın ve gereksiz büyük göğüslerinin aldığı eleştirilerden de rahatsız olmuş olacak ki, “Bazı oyunlarda gördüğünüz, bir geçmişi olmayan, büyük göğüslü karakterler gibi şeylerden kaçınmak istiyorum. Eğer ilk bakışta böyleymiş gibi görünen bir karakter tasarlarsam bile çok derin bir geri plan hikâyesi ve geçerli bir sebebi olacaktır,” gibi enteresan bir laf da etmiş.

Sözü fazla uzatmıyor ve sizleri Kojima Productions’ın video görüntüleri ve fotoğraflarıyla baş başa bırakıyorum.

kojima productions studio 1

kojima productions studio 2

kojima productions studio 3

kojima productions studio 4

kojima productions studio 5

kojima productions studio 6

kojima productions studio 7

YORUMLAR
Parolamı Unuttum