Horizon: Zero Dawn'ın Yeni Zorluk Seviyesi Dark Souls'u Aratmıyor

Ben zor severim diyenlere özel

Horizon: Zero Dawn 1.30 güncellemesine kavuştu ve oyuna aralarında Ultra Süper Acayip Zor Modun da bulunduğu çeşitli yenilikler eklendi. Tabi Guerilla Games oyuncuların gözünü çok fazla korkutmamak için bu moda kısaca Ultra Hard Mode demiş ama olsun.

Bu Ultra Hard Mode zorluk seviyesinde Horizon: Zero Dawn'daki makinelerin davranışları ve duyuları çok daha gelişiyor. Aloy'un sağlık yenilenmesi iyice sınırlanıyor ve Ultra Hard Mode'a geçtiğinizde sonradan daha kolay bir zorluk seviyesine dönmeniz mümkün olmuyor. Yani bu mod aranızdaki hardcore Horizon oyuncularına meydan okuyan bir mod olmuş.

Oyuna 1.30 güncellemesi ile eklenen bir diğer yenilik ise New Game+ özelliği. Oyunu bitirdikten sonra New Game+ ile yeni bir oyuna başladığınızda Aloy'un kaydettiği ilerlemeyi veya envanterini kaybetmediğini göreceksiniz. Her ne kadar level sınırında bir değişiklik yapılmamış olsa da XP toplamaya devam edebileceksiniz. New Game+ oynarken Aloy için yeni yüz boyamaları veya Focus'u değiştirme imkanı gibi açılabilir içeriklerle karşılaşacaksınız.

Bu güncelleme ile oyuna iki de yeni Trophy ekleniyor. Bu Trophy'lerin birini oyunu New Game+ modunda tamamlayarak, diğerini ise New Game+ modunu Ultra Hard Mod'da bitirerek kazanabilirsiniz. İşiniz hiç de kolay değil yani.

Güncellemenin oyuna getirdiği diğer yenilikler ise hazırda varolan silah ve giysilerin güncellenmiş versiyonlarının eklenmiş olması. Bu güncellenmiş versiyonlarda ekstradan modifikasyon slotu da bulunuyor. Ayrıca elbette oyunda hala daha mevcut olan ufak tefek hataların çoğu da 1.30 güncellemesi ile düzeltilmiş durumda.

Guerilla Games şimdiye kadar geliştirdiği en başarılı oyun olan Horizon: Zero Dawn üzerinde harıl harıl çalışmaya devam ediyor ve bunun karşılığını da alıyor. Oyun hala peynir ekmek gibi satmaya devam ediyor, Microsoft bile Horizon: Zero Dawn gibi bir oyun yapmak istediğini söylüyor. Bunlar gerçekten güzel şeyler.

Sony E3 2017 konferansında oyunun karlı genişleme paketi The Frozen Wilds'ı duyurmuştu. Görünüşe göre Guerilla Games genişleme paketi yayınlanana kadar geçecek süreyi de boş geçirmeyip oyuncuların ilgisini daima canlı tutacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum