İNCELEME: Sound Blaster Tactic 3D Rage

"Duymuyorum şu anda, bişey mi dedin?"

Creative ve Sound Blaster markaları hakkında bir şey söylememe gerek yok sanırım. Şahsen benim ilk ses kartım Sound Blaster (ki pek de rakibi yoktu o zamanlar bu piyasada), ilk müzik çalarım da 128MB'lık Creative Nomad Muvo olduğundan, ben yeterince nostaljiye gömüldüm... Eğer siz de geçmişe bir yolculuk ettiyseniz, ki eminim pek çoğunuzun bu isimlerle bir mazisi vardır, artık geleceğe dönmenin zamanıdır Organize Sanayi müdavimleri. Çünkü uzunca bir zamandır sessizliğini koruyan Creative ve Sound Blaster geliyor. Hem de gümbür gümbür!

Kulaklık Deyince Akla
İlk başta şu ayrımı yapalım. Creative, bundan böyle tüm oyuncu ekipmanlarının "Creative" ismiyle değil de, "Sound Blaster" ismiyle anılmasını istiyor. O nedenle bundan sonra ve gelecek olan incelemelerimde "Creative" ismini kullanmayacağımı belirteyim ve konuya gireyim.

Sound Blaster Tactic 3D Rage'in kutusunu rafta görür görmez "Aaa, oyuncu kulaklığı!" diye parmakla gösterebilirsiniz. Dehşet ve yırtıcı bir kutunun içinden aynı çizgide bir kulaklık çıkmasını da beklersiniz değil mi? Bekleyin... Çünkü ürün, piyasada bulabileceğiniz en başarılı tasarıma sahip oyuncu kulaklıklarından. Elinize aldığınız anda verdiği premium his, kulaklıklardaki ve kulaklık tacındaki yumuşacık yastıkları da sizi mutlu edecek. Ve kulağınıza takıp oyununuza daldığınızda, dış dünyayla bağlantınızın tamamen kopacağından emin olabilirsiniz. Sound Blaster dünyasına yeniden hoşgeldiniz oyungezerler!

Aaa, taktım çalıştı!
Aksine bir ürün kalmadı zaten de, yine de belirteyim: USB arabirimini kullanan ve üzerinde kendi ses çipi bulunan ürünü, bilgisayara taktığınız anda sürücüleri otomatik olarak yükleniyor ve kulaklık anında kullanıma hazır hâle geliyor (Windows 7/8'de denedim, takır takır). Yalnız bu, çok lezzetli bir çorbayı tuzsuz içmek gibi bir şey (metaforu anladınız işte, yoksa ben de biliyorum tuzun sağlığa zararlı olduğunu). Tactic 3D Rage'in tam potansiyelini görmek için, şuradan yazılımını indirip yüklemenizi öneriyorum sizlere. Hatta önermiyorum, rica ediyorum. Yazık etmeyin güzelim kulaklığa!

Peki, yazılımı da yükledik ve açtık. Karşımıza, kutusunu ilk gördüğümüz andan bu yana aklımıza kazınan kırmızı/siyah renk tonlarıyla bezeli ve gayet şık bir arayüze sahip bir yazılım çıktı. İşte bu yazılım, kulaklığınıza en ince ayarları çekebileceğiniz; ona adeta hükmedeceğiniz yer. Hazır mısınız? Hadi o zaman başlayalım.

Sound Blaster Tactic 3D Control Panel
İşte düşmanlarınızın korkulu rüyası olmak için en ince detayları bile ayarlayabileceğiniz yer burası. Burada, kulaklığın en çekici özelliklerinden olan Crystalizer (gereksiz gürültü ve uğultuları keserek sesi netleştirme) ve 7.1 Surround'ın yanı sıra Bass'ı ayarlayabilir, diyalogların daha da belirgin duyulmasını sağlayan Dialog Plus'a el atabilirsiniz. Ekolayzır ve mikrofon sesinizi değiştirmenize yarayacak VoiceFX de epey zamanınızı alacak (özellikle sesinizi yaşlandıran “Elderly” seçeneği çok hoşuma gitti. Bunun yanı sıra Elf, Demon, Orc, Robot ve Dwarf'ın da dâhil olduğu 18 seçenek yer alıyor).

Sound Blaster Tactic Rage 3D'nin kendine has bir diğer özelliği de, kulaklıklardaki Sound Blaster logosunun bulunduğu kısmın renginin değiştirilebiliyor olması. Control Panel'in en sonunda bulunan “SB Prism” sekmesi altından yapabileceğiniz renk değişikliği için, sıkı durun, tam 16 milyon renk seçebiliyorsunuz. Dibine kadar kişisel, dibine kadar oyuncu. Bu arada, bu yazılım dahilinde yaptığınız en ince ayarları kaydedebilir, ve daha sonra yeniden yükleyebilirsiniz. Daha da iyisi, “Ben uğraşamam şimdi onunla” derseniz de program dahilinde bulunan kayıtlı profillerden birini seçerek direkt olarak oyuna girebilirsiniz. Farklı oyunlar için farklı profillerin bulunduğunu, bu profillerden bazılarının da profesyonel takımlar tarafından oluşturulduğunu söylesem ne dersiniz? Bir şey demenize gerek yok aslında, kulaklık konuşuyor zaten bir saattir.
İyi hoş da hiç mi eksisi yok bu kulaklığın?


Eksisi olmayan ürün mü olurmuş canım... Kulaklıkla bir iki oyun oynadım, ancak bolca vaktimi Counter Strike: GO'yla geçirdim. Ne de keyifliydi yahu. Bu kulaklıkla birlikte ortama son derece hakimsiniz oyunda, öncelikle bunu belirteyim. Derin bass'ı sayesinde de patlayan bombalar vesaire nefis bir şekilde kulağınıza aktarılıyor. Film performansı konusunda da söyleyecek pek sözüm yok ancak... Kulakığın müzik performansı konusunda pek parlak olmadığını bilin. Kutusunun içinden, müzik çalarınız ya da telefonunuzla kullanabileceğiniz bir kablo çıksa da, boyutları ve görünümü itibariyle sokakta kullanıma da pek elverişli değil. O nedenle bu kulaklığı alırken önceliğiniz tamamen oyun olmalı arkadaşlar. O konuda, Tactic 3D Rage'in sonuna kadar arkasındayım.

Şimdi gelelim en sıkıcı bölüme, yani teknik özelliklere. Tüm bu söylediklerimin ardından, bu teknik özellikler kâğıt üzerindeki ayrıntılardan başka bir şey olmasa da, yine de yazmak gerekir elbette (bi de dergideki gibi yer sıkıntısı olmayınca yazdıkça yazasım geliyor). Frekans aralığı 20Hz - 20KHz olan kulaklık, 50mm neodmiyum sürücüler kullanıyor. Kulaklığın çıkarıkabilir mikrofonu, gürültü engelleyici özelliğe sahip. Son olarak, kulaklığın üzerinden ses ayarı yapılabildiğini (USB'den bağlanıldığında) ve mikrofonun kapatılabildiğini de belirteyim.

Aldım gitti!
Bu incelemeyi bir Cuma günü yazıyorum ve bu haftasonu Sound Blaster Tactic 3D Rage'le geçireceğim güzel saatler planlıyorum. Artık fon müziği olarak Counter Strike mı seçeerim, NFS: Most Wanted mı seçerim, yoksa biraz stat atmosferi tatmak için FIFA 13'te Sneijder'li/Drogba'lı Galatasaray'la bir maç mı yaparım bilmiyorum. Ama bunu düşünmek bile heyecan veriyor (bi hareketlenme oldu bende).

İNCELEME
Performans: 5
Fiyat: -
Artılar: Kaliteli, performanslı, bol özellikli
Eksiler: Yok
Üretici: Creative www.creative.com
Dağıtıcı: Creative www.creative.com
Fiyat: -

Sound Blaster Tactic 3D Rage
YORUMLAR
Parolamı Unuttum