İptal Edilen Prey 2'nin Sonunda Bizi Korkutucu Bir Sürpriz Bekliyormuş

Prey 2 keşke iptal edilmeseymiş dedirtti

Nasıl yani? Prey daha yeni çıkmadı mı? Prey 2 de nereden çıktı? Muhtemelen başlığı okuyunca kafanızdan bu sorular geçmiştir, o yüzden hemen açıklık getireyim. Bethesda'nın bu Prey oyunu ilk Prey oyunu değildi. Bundan tam 11 sene önce Human Head Studios'un geliştirdiği Prey isimli oyun 2K Games tarafından yayınlanmış ve büyük sükse yapmıştı. Oyun ilk iki ay içinde 1 milyondan fazla satınca da devam oyunu üzerinde çalışılmaya başlamıştı.

Sonrasında Prey'in isim hakları Bethesda Softworks'e geçti, Human Head'in projesi haliyle iptal edildi ve Bethesda da o çok iyi bildiğiniz Prey'i yayınladı işte. Yayınlanan bu Prey, aslında o ilk Prey'in reboot haliydi diyebiliriz.

Konuyu özetlediğimize göre gelelim Prey 2'ye. Eurogamer'ın iptal edilen Prey 2'nin geliştiricileri ile yaptığı röportaj sayesinde oyun için gerçekten korkunç ve rahatsız edici sürprizlerin planlanmış olduğunu öğrendik. Özellikle de oyunun sonu için düşünülen sürpriz keşke okumakla yetinmeyip kanlı canlı oynayabilseydik dedirtti.

Yukarıdaki sinematikte gördüğünüz üzere Prey 2'de Killian Samuels ismindeki kelle avcısını oynayacaktık ve ilk oyundaki kahramanımız Domasi "Tommy" Tawodi de Prey 2'de önemli bir role sahip olacaktı. Bu iki kahraman bir araya gelecekti ve birlikte oyundaki kötülerin canına okuyacaktık. Haliyle oyunda çok sefer ölecektik ve her seferinde de Exodus'taki dairemizde uyanacaktık. Klasik "game over" mantığı işte. Ama meğer bu uyanma ve neler olduğunu hatırlayamama durumunun sebebi her öldüğümüzde bilincimizin yeni bir klona geçmesiymiş ve geride kalan kabuk da bu yüzden hafızasını yitiriyormuş. Exodus'ta geçirdiğimiz on yıl boyunca yüzlerce kez öldüğümüzü düşünürsek aslında ortada bizim bilmediğimiz düzinelerce klon varmış.

> PREY - İnceleme

Oyunun sonunda baş kötüyle yüzleşeceğimiz zaman gireceğimiz odada onlarca ölü klonumuzu görecekmişiz. Bunlar daha önce oyunda yine bu noktaya kadar gelip başarısız olan Samuels'lermiş. İşte o an kafamıza nasıl bir döngünün içinde olduğumuz dank edecek ve bu döngüyü kırmak için "hırs, intikam, göz dönmüşlük, sen benim klonlarımı nasıl öldürürsün" diyerek var gücümüzle oyunun baş kötüsünü yenecekmişiz.

Neyse oyunu sağ salim bitirdikten sonra Samuels Dünya'ya geri dönüyor, uzun ve mutlu bir hayat yaşıyor, ailesiyle zaman geçiriyor ve nihayetinde huzur içinde ölüyormuş... ve gözlerini tekrar Exodus'taki dairede açıyormuş. Hiç bitmeyen, devamlı aynı acıları, aynı korkuları yaşamak zorunda kalacağımız bir hayat. Düşüncesi bile korkunç.

Ah be Bethesda, ne güzel bir hikayeden mahrum etmişsin bizi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum