James Cameron, Terminator: Dark Fate'in Yaş Sınırını Açıkladı

Daha aşağısı kurtarmazdı...

1984 yılında başrolünde Arnold Schwarzenegger'in yer aldığı bir bilim kurgu filmi hayatımıza girdi, The Terminator. 80'li yılların çoğu güzel bilim kurgu filmi gibi Terminator'ün de devam filmi kaçınılmazdı ve 1991 yılında Terminator 2: Judgment Day karşımıza çıktı. İlk iki film gerçekten muhteşemdi, fakat ne olduysa Judgment Day'in ardından oldu ve seri asla aynı seviyeye çıkamadı.

Şimdi ufukta yeni bir Terminator filmi var. Serinin altıncı filmi olacak olan Dark Fate, James Cameron'ın yapımcılığında ve Tim Miller'ın yönetiminde gümbür gümbür geliyor. Filmin yapımcısı ve Terminator efsanesinin yaratıcılarından olan James Cameron, filmin yaş sınırını belirtti: Terminator: Dark Fate 18+ olarak vizyona girecek. Başka türlüsü de kabul edilemezdi diye düşünüyorum. Filmin ilk fragmanı eleştiriler alsa da benim şahsen filme olan inancım oldukça yüksek, umarım yüzüm kara çıkmaz.


Filmle ilgili açıklamalarda bulunan James Cameron, "Bence düşündüğümüz zaman Terminator 1 ve 2'ye bir devam filmi çekmek, hikaye anlatımında aynı tonu korumakla alakalı. Film R-Rated olacak, acımasız, cesur, hızlı, yoğun ve çizgisel bir film bizleri bekliyor. Filmin tüm hikayesi 36 saat içinde geçecek. Bu, işleri uzatıp hikayeyi kompleks hale getireceğimiz bir iş değil. Film karakterlerine yoğunlaşacak, şimdiyi düşünecek ve tamamen geçtiği zamanı konu alacak; yani film basitçe yüksek tansiyonlu bir yolculuk olacak." diyen Cameron'ın dedikleri doğru çıkarsa filmi izlerken eğleneceğimiz kesin. 

Filmin ana karakterlerinden Sarah Connor ile ilgili de konuşan Cameron, Sarah'ın geçirdiği karakter gelişiminden bahsetti: "Sarah bir Terminator avcısına dönüşüyor. O artık oturup bir Terminator tarafından avlanmayı beklemeyecek, o Terminatörleri avlayacak. Sarah onların zaman yolculuğu yaptıkları sırada nereye ışınlandığını öğrenmenin bir yolunu buldu ve artık onları yok etme zamanı geldi. Olay bu kadar basit. Bu film kesinlikle R-Rated olacak, yemin edebilirim!"

Terminator serisinin ilk üç filmi şiddet ögeleri nedeniyle 18+ olarak vizyona girmişti. Fakat 2009 yılında çıkan Terminator: Salvation filmi 13+ idi, bu da seride bir ilki bizlere yaşatmıştı. 2015 yılında çıkan Genisys filmi de yine Salvation gibi 13+ olarak karşımıza çıkmıştı. Yeni filmin yeniden serinin özüne dönecek olması mutluluk verici. Terminator: Dark Fate, 1 Kasım 2019'da vizyona girecek. 

YORUMLAR
ocelot1789
27 Mayıs 2019 16:01

Fragman neden o kadar tepki aldı anlamıyorum. Tabii ki harika bir fragman değil ama zaten fragmanın değil filmin harika olması gerek. Her şeyi göstermedikleri düzgün bir fragmandı.

Akcan
ocelot1789
27 Mayıs 2019 17:58

Yarattıkları yeni terminator ve grace karakteri , yenilik vaat etmiyor.Grace tıpkı salvationdaki marcus gibi i am human repliğini kullanıyor , diğeri ise genisys deki john connor'ın neredeyse aynısı fragmanda tek eksin arnold i'll be back demiyor neyseki :D


Decypher
ocelot1789
27 Mayıs 2019 16:43

Bence gayet güzel bir fragmandı, CGI falan takılmadım zaten. Sonraki fragmanda Arnold'ı da daha çok görürüz, daha bile güzel olur.


E3 2019'da Borderlands 3'ten Yeni Bir Gezegen ve Vault Hunter Tanıtılacak

Belki Gearbox'ın başka sürprizleri de vardır

E3 2019'da Borderlands 3'ten Yeni Bir Gezegen ve Vault Hunter Tanıtılacak
Dünya Sağlık Örgütü, Oyun Oynama Bozukluğu'nu Hastalık Olarak Kabul Etti

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), İsviçre'nin Cenevre şehrinde geçen gün düzenlenen 72. Dünya Sağlık Meclisi toplantısında oyun oynama bozukluğu kavramını hastalık olarak kabul etti. Oyun Oynama Bozukluğu, Ulusal Hastalıklar Sınıflandırması'nın 11. revizyonunda (ICD-11) kendisine yer buldu ve bu hastalık "insanın kişisel, ailevi, sosyal, eğitimsel, mesleksel veya diğer işlevsel alanlarda bozulmalara yol açabilen, sürekliliği olan ve tekrarlanan oyun oynama davranışları" olarak nitelendirilmiş.

WHO'nun tanımına göre bu hastalık kendisini üç şekilde gösteriyor:


  • Oyun oynama üzerindeki kontrolün yitirilmesi (sıklık, süre, yoğunluk, oyunu bırakma vs gibi konularda kontrolü kaybetmek)
  • Oyunlara verilen önceliğin, diğer ilgi alanlarına ve günlük aktivitelere üstün gelecek şekilde git gide artması
  • Olumsuz sonuçlar görülmesine rağmen oyun oynamaya aynı sıklıkla devam etmek, hatta sıklığı arttırmak. Bu davranış şeklinin kişisel, ailevi, sosyal, eğitimsel, mesleksel ve diğer işlevsel alanlarda ciddi bozulmalara neden olabileceği belirtilmiş.

ICD-11'deki maddeye göre bu tür oyun davranışları sürekli de olabilirmiş, kendini tekrar eden biçimde ara ara da. Bu davranışlarn oyun oynama bozukluğu olarak teşhis edilebilmesi için en az 12 ay devam etmesinin gerektiği söylenmiş, ancak tüm tanılar konulduysa ve belirtiler çok ciddiyse bu sürenin kısaltılabileceği de belirtilmiş.

Bu karara tepkiler de gecikmedi. Dünyanın dört bir yanındaki sektör temsilcileri WHO'ya kararı gözden geçirme çağrısında bulundu ve tanımı yapılan bu rahatsızlığa dair yeterli delil bulunmadığı belirtildi.

Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Güney Afrika ve Brezilya'dan sektör temsilcileri (ESA, UKIE, ISFE gibi organizasyonlar buna dahil) yayınladıkları ortak açıklamayla "WHO saygıdeğer bir organizasyondur ve rehberliği de bağımsız uzmanlar tarafından desteklenen, kurallara uygun, kapsayıcı ve şeffaf incelemelere dayanmalıdır. "Oyun oynama bozukluğu" olarak nitelendirilen durum WHO'nun en önemli norm araçlarına dahil edilmeyi gerektirecek derecede yeterli sağlam delile dayanmamaktadr." diyerek WHO'nun kararından duydukları memnuniyetsizliği belirttiler.

Bakalım WHO kararını tekrar gözden geçirmek üzere toplanacak mı? Söz konusu belirtilerin muallak ve kişiye göre farklı yorumlanabilir olması cidden dikkat çekiyor.

Parolamı Unuttum