James Cameron Yeni Bir Terminator Filmine Hazırlanıyor

Bu sefer tutar mı?

 Serinin en iyi filmleri The Terminator ve The Terminator: Judgement Day'in yönetmenliğini yapan James Cameron, bu evrene geri dönüş yapmayı planlıyor.

İlk iki film dışında seriye pek de karışmayan ünlü yönetmen Deadline'da çıkan habere göre 2019 yılından itibaren serinin film haklarına yeniden sahip olacak ve şimdiden çalışmalara başladı. Bununla birlikte Avatar Serisi'ne dört tane yeni film çekmeye hazırlanan Cameron'ın yeni Terminatör filmini Deadpool'u bizlerle buluşturan yönetmen Tim Miller'a emanet etmek istediği belirtildi. Cameron'ın baş yapımcılardan biri olması bekleniyor.

Son çıkan Terminator: Genisys'in aldığı düşük kritik notları ve başarısız box office sonuçlarının ardından serinin tamamen rafa kaldırılması bekleniyordu. Hatta filmin başrolünde oynayan Emilia Clarke'a bir sonraki filmde yer alacak mısın diye sorulduğunda ünlü oyuncu "Hayır... Hayır diyebiliyor muyuz? I ıh, hayır" yanıtını vermişti. Kyle Reese'yi oynayan Even Jai Courtney de "Eğer güzel bir hikaye çıkarsa tabii ki yer almak isterim, ama belki de Terminator serisini rahat bırakmanın zamanı gelmiştir." şeklinde konuşmuştu.

2003'te çekilen Rise of The Machines ile gerek film puanları gerekse maddi getiri olarak geriye giden seriyi yapımcılar yeniden başlatmak için iki defa deneme yaptılar. Ancak hem Salvation(2009) hem de Genisys(2015) yeni bir üçleme başlatacak kadar güçlü bir sonuç çıkaramadı.

Netice olarak henüz netleşmiş bir şey olmasa da Terminator serisinin 'babası' seriye geri dönüş yapabilir ve bilim kurgu sinemasının en önde gelen yapımlarından birini yeniden ayağa kaldırabilir. Belki Tim Miller'ın başka planları vardır ve Cameron, Avatar filmlerini biraz ileriye itip projenin başına geçebilir. İhtimallerin önü açık.

Eğer iddia edildiği gibi James Cameron film haklarını eline alırsa seriye nereden devam edeceği de merak konusu. Kendisinden sonra çekilen filmleri hikayesine dahil edecek mi, yoksa hikaye üçüncü filmden itibaren mi devam edecek? Belki de seriyi sıfırdan başlatır. Bu tarafta da bir sürü ihtimal ve açık kapı var. Merak ve heyecanla bekliyoruz. 

Ha tabii Arnold Schwarzenegger'in durumu ne olacak, artık bir hayli yaşlanan eski Terminatör'ü bu filmlerde görecek miyiz bilemiyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum