Justice League: Zack Snyder Siyah Kostümlü Superman Teorisini Doğruladı

Meşhur teori resmen nokta atışı yapmış!

Justice League denildiği zaman artık aklımıza iki şey geliyor: DC uyarlamalarının bir türlü beklenen noktaya ulaşamaması ve Zack Snyder'ın çektiğinden çok farklı bir film izlemiş olmamız... İkincisini ortaya koyan noktalardan biri de kesilen sahneler. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Superman'in siyah kostümünün görüldüğü kısa bir sahne gün yüzüne çıkmıştı. İşte bu sahnenin ardından ortaya çok dikkat çekici bir teori atıldı. Üstelik bu teori Zack Snyder tarafından da onaylandı.

Kısaca özetlemek gerekirse daha Justice League'in çekimleri yeni başladığında herkesi siyah kostümlü Superman heyecanı sarmıştı. Yapılan paylaşımlar da bu beklentiyi giderek körüklemişti. Fakat filmde Superman'i öncekinden daha parlak ve canlı bir kostümle görmüştük. Bu da karakterin geçirdiği değişimi simgeler hale gemişti. Gün yüzüne çıkan kesilmiş sahne ile siyah kostümün sadece birkaç saniye boyunca filmde göründüğünü anlamıştık. Bu sahnenin ardından sıkı bir DC hayranı Zack Snyder'ın kostüme sadece easter egg olarak yer vermediğini, onu bir hikaye aracı olarak kullandığını ifade etmişti. Bu teoriye göre siyah kostümün filmdeki varlığı Man of Steel'e gönderme yapıyordu. 

Hatırlarsanız Jonathan Kent o sıralarda 13 yaşında olan Clark'la önemli bir konuşma gerçekleştirmişti. Oğluna "Yaşadığın tüm bu değişimler sana bir gün büyük bir lütuf gibi gelecek. O gün insanların karşısında gururla durmak veya durmamak arasında bir tercih yapman gerekecek." demişti. İşte siyah kostümün bu sahneye bir gönderme olduğunu, Superman'in babasının sözlerine uyarak insanlığın karşısına gururla çıkmayı tercih ettiği söylenmişti. Nick Albright bu teorisini Vero üzerinden Zack Snyder'a doğrulattı. Başarılı yönetmen Sahnenin kesinlikle bu konuşmaya gönderme olduğunu aynı zamanda Superman'in yeniden doğuşunu simgelediğini açıkladı.

Superman'e dair bu teorinin doğrulanması ardından keşke o silinmiş sahne Justice League'e yer alsaydı diye düşünmeden edemiyoruz. En azından Zack Snyder'ın anlatmak istediği hikayeyi doğru düzgün bir şekilde izleme şansımız olurdu. Böyle ne Snyder'ın istediği gibi oldu, ne de Warner Bros'un beklediği kazanç elde edilebildi.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum