Kasım'da Ne Oynasak?

Kasım ayı her türden yapıma ev sahipliği yapıyor!

Kasım ayıyla birlikte yine birbirinden nefis oyunlar oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor. Kasım ayında çıkacak olan tüm oyunlara buradan ulaşabilirsiniz. Tabii tüm bu oyunların arasında bazı yapımlar var ki bu aya damgasını vuracaklar. Uzun zamandır beklediğimiz bazı yapımlara da bu ay kavuşmuş olacağız.

Bakalım bu ay bizi bekleyen bomba diyebileceğimiz yapımlar nelermiş;

Football Manager 2019 (PC) – 2 Kasım
Ä°lgili resim

Futbol hayranlarının yolunu gözlediği yapımlardan birisi olan FM 2019 bu ay bizlerle olacak ilk oyun. Football Manager 2019'da takımınızı başarıya götürecek olan kişi elbette sizden başkası değil. Taktiklerinizi belirleyip uygun takım çalışması ile rakiplerinizi yenmenin tadını çıkaracak, ama bunun için de oldukça çaba sarf edeceksiniz. Menajerlik dünyasında hiçbir şey kolay değil ve işin ucunda kovulmak da var.

Football Manager 2019'da 50 ülke, 2500 gerçek futbol kulübü, 500.000 gerçek futbolcu ve kulüp çalışanı bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak oyunda ilk kez Bundesliga lisansının da bulunacağını hatırlatalım. Çok uzun bir beklemenin ardından nihayet Bundesliga ve Bundesliga 2 ligleri de tüm kulüpleri ve futbolcularıyla oyundaki yerini almış oldu.

Yeni eklenen özelliklere göz attığımızda taktik ayarlarında bir hayli değişikliğin söz konusu olduğunu görüyoruz. Taktik ekranına ilk tıkladığınızda mevcut stillerin listesiyle birlikte, kendi stilinizi oluşturma ya da asistanınızdan sizin için bir stil seçmesini isteme seçeneklerine sahip olacaksınız. Ayrıca üç farklı alana bölünmüş takim talimatları sayesinde topa sahipken, atak ve defans arasında geçiş yaparken ve top sizde değilken takıma özel direktifler verebileceksiniz.

Antrenman tarafında da önemli yenilikler var. 11 kategoriye ayrılmış 40'tan fazla antrenman oturumu arasından seçim yapabileceksiniz. Bunlar arasında hücum oyunu, takım ruhu ve taraftarla iletişim gibi farklı alanlara eğilen çeşitli antrenman seansları bulunuyor.

Kısa bir süre önce hayatımıza giren VAR sistemi de FM 2019'da yerini almış durumda. Yenilenmiş arayüz ve yeni başlayanlar için yardım bölümü ile FM 2019 dolu dolu geliyor sevgili oyungezerler.

Hitman 2 (PC, PS4, Xbox One) – 13 Kasım
Ä°lgili resim

Oynayanların hatırlayacağı üzere önceki oyunun sonunda Gölge Müşteri’yle hesabımız kapanmamıştı. Hitman 2’de Gölge Müşteri ve onun milis ordusuna karşı son hamlemizi yapacağız. Ajan 47’nin geçmişi malumunuz olduğu üzere tam bir muamma. Hitman 2’de bu sis perdesi biraz aralanacak ve 47’nin geçmişi hakkında gerçekleri öğreneceğiz. Tabii bu yolculukta her zaman olduğu gibi dostumuz ve bilgi akışımıza sağlayan Diana bize yol gösterecek.

Oynanış olarak baktığımızda ise yepyeni suikast yöntemleri, yeni oyun modları ve özelliklerle karşılaşacağımızı söyleyebiliriz. Bunlardan biri olan Sniper Assassin modu, seri tarihinde ilk defa Co-Op oynanış içeren mod olma özelliğini taşıyor. Tabii bu moda sadece ön sipariş ile oyunu alanlar sahip olacak.

Yani suikast yöntemleri demişken... Çevremizde silah olarak kullanabileceğimiz ne varsa onu kullanabileceğimizi bilmek hoşunuza gidecektir. İstersek uzaklardan keskin nişancı tüfeğiyle bir atışla öldürebileceğimiz hedefi, istersek içeceğine fare zehri katarak da ortadan kaldırabileceğiz. Veya bir cam kırığı mı bulduk, hedefimizi ortadan kaldırmak için bundan iyi silah mı olur? Kısacası artık görevleri de kendimiz şekillendirebileceğiz.

Fallout 76 (PC, PS4, Xbox One) – 14 Kasım
fallout 76 ile ilgili görsel sonucu

Fallout 76, atom bombalarının atılmasının 20 yıl sonrasında geçiyor. 76. sığınaktan çıktıktan sonra karşımızda bulacağımız dünya önceki Fallout oyunlarından biraz daha farklı olacak. Fallout 76 önceki oyunun haritasından 4 kat büyük bir haritada geçecek ama bununla birlikte önemli bir detay var: Fallout 76 tamamen online olarak oynanacak bir oyun sevgili oyungezerler.

Fallout 76 iki ana özelliğe odaklanıyor: üs kurma ve diğer oyuncularla online oynama. Siz Batı Virginia’da gezerken karşınıza çıkacak olan sığınak gezginleri diğer oyuncular olacak. Onlarla isterseniz dost olup düşmanları avlayabilecek, isterseniz düşman olup eşyalarına el koyabileceksiniz. Bir nevi ortaklaşa hayatta kalma mücadelesi vereceğiz diyebiliriz aslında.

Bu arada artık üslerinizi haritanın istediğiniz bölgesine kurabilecek ve gerektiğinde komple başka bir yere taşıyabileceksiniz. Fakat bu üsler diğer oyuncuların saldırma ihtimallerinden dolayı pek de güvende olmayacak. Oyun haritasına dağılmış farklı nükleer tesisleri ele geçiren oyuncular, haritanın istedikleri bölgesine nükleer füze atabilecek.

Böyle bir ortama bir de ejderha eklense nasıl olur acaba? Evet, oyun içinde ejderhaya çok benzeyen Scorchbeast isminde bir de yaratık var ve seviyesi de çok yüksek. Tecrübesi olmayan oyuncuların bu yaratığı gördüklerinde bir saniye bile düşünmeden kaçmasını öneriyorlar.

Battlefield 5 (PC, PS4, Xbox One) – 20 Kasım
Ä°lgili resim

Oyuncular tarafından büyük bir merakla beklenen Battlefield V nihayet bu ay sonuna doğru beğenimize sunulacak. Oyunun War Stories ismindeki tek kişilik kısmında ayrı ayrı karakterlerin hikayelerini oynayacağız. Sadece tek bir cephede olmayacağız üstelik: Nordlys bölümünde Norveç'te Alman işgaline direnecek, Under No Flag görevinde düşman hatları ardına sızıp sabotaj görevleri yapan bir İngiliz askerini canlandıracak, Tirailleur ismindeki bölümde hiç görmediği bir vatan için savaşan bir asker olacak ve The Last Tiger bölümünde ise Tiger I personeline katılacağız.

Çok oyunculu tarafta ise Airborne, Breakthrough, Conquest, Domination, Final Stand, Firestorm, Frontlines ve Team Deathmatch modları bizi bekliyor. Mod demişken unutmadan eklemekte yarar var. Oyunun battle royale modu Firestorm'u ancak önümüzdeki sene oynayabileceğiz, beklenen yayınlanma tarihi ise en erken Mart ayı olarak görünüyor. Battlefield V'te ilk etapta sekiz de harita bulunacak.

Bu kadar yeni cephe ve moda haliyle yeni silahlar, yeni uçaklar, yeni ekipmanlar gerekiyor. Tüm detaylı listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Darksiders 3 (PC, PS4, Xbox One) – 27 Kasım

Kasım ayının en çok beklenen yapımlarından birisi de hiç şüphesiz Darksiders 3. İlk oyunda Mahşerin Dört Atlısı'ndan War (Savaş), ikincinde ise Death (Ölüm) olarak oynamıştık. Darksiders 3'te ise sıra kızkardeşleri Fury'de. 

Mahşerin Dört Atlısı arasında en bilinmezi, en esrarengizi olan FURY, ondan önce pek çok kişinin yapmakta başarısız olduğu şeyi başarmak, yeryüzünü kasıp kavuran güçlere denge getirmek için yollara düşüyor. Yani, Yedi Ölümcül Günahı bu sefer bizim dize getirmemiz gerekiyor.

Oyun içerisinde birden fazla forma dönüşen Fury, Force Hollow halindeyken enerjiyi odaklayıp kuvvetli saldırılar gerçekleştirebiliyor, dev çekici ile düşmanların savunmalarını aşıp onlara ciddi zararlar verebiliyor. Ayrıca bu çekiç; etrafındaki enerjiyi, nesneleri ve hatta düşmanları kendine doğru çekmek ve sonrasında bir patlama ile savurmak için kullanılabiliyor. Flame halindeyken ise yaptığı saldırılar daha hızlı hale geliyor.

Oyunda Yedi Ölümcül Günah çok değişik biçimlerde karşımıza çıkacak. Bunların bazıları tuhaf yaratıklar şeklinde görünecek, bazılarını ise söz konusu günahlar tarafından ele geçirilmiş 'yozlaşmış' tipler olarak göreceğiz. 

Oyunun 15 saat üzerinde bir oynanış süresine sahip olacağını da ekleyelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum