Bu isimleri izlemekten asla sıkılmayız
Devamını okuKingdom Hearts III'ün ben beğendiğim yanlarından biri sunduğu oynanış çeşitliliği oldu. İsterseniz kullanabileceğiniz, istemezseniz kullanmayabileceğiniz sürüyle mekanik var ancak tabii ki çoğunluğun kullanacağı temel savaş mekaniği çoğunlukla Keyblade sallamak.
Oyunda 10 standart, 1 tane de ekstra güçlü olmak üzere farklı farklı oynanış sunan 11 temel Keyblade var. Bunlar haricinde de 3 tane daha, ötekilerin farklı efektli versiyonları olan Keyblade mevcut (Playstation, Xbox ve Amazon'dan oyunu ön sipariş verenler için sırasıyla Midnight Blue, Phantom Green ve Dawn Till Dusk isimli üç Keyblade daha var ama onlar da ötekilerin farklı görsel efektli varyasyonları zaten, onlardan ekstra söz etmeye gerek yok).
Her birinin farklı bir veya iki form değişimi ve bitirici hareketleri bulunan, bunların ötesinde kullanım hissiyatları ve alanları çok farklı olan 11 Keyblade sunuyor oyun kısacası. Bunlardan ve şu üç farklı varyasyondan, toplam 14 Keyblade'den kısaca bahsedeyim, yanlarına ufak tefek yorumlarımı ekleyeyim istedim.
Kingdom Key
Aldığımız Yer: Oyunun başı
Başlangıç Keyblade’imiz. Tek bir form değişimi var, ardından savaşmaya devam ettikçe bitirici hareketi değişiyor, toplamda 3 bitirici harekete sahip. İlk ikisi pek işe yaramaz, üçüncüsü fena değil. Başlangıç Keyblade’i neticede, istatistikleri de pek parlak sayılmaz, çok tercih edeceğinizi sanmam.
Hero’s Origin
Aldığımız Yer: Olympus / Hercules
Pek güçlü bir Keyblade değil ancak özellikle defansif oynamayı sevenler için ilginç bir oynanış tarzı sunuyor. Tek form değişimi var ve bu ikinci formda bir kalkana dönüşüyor. Sora’nın normal savunma hareketinin aksine uzun süreli defans sağlıyor, gelen hasarı emiyor ve karşı saldırı yapıyor. Bir boss’un saldırılarından kaçmakta zorlanıyorsanız denemeye değer. Şekil görünen ama çok etkili olmayan bitirici saldırısında Sora, pegasus’lu bir chariot’a binip sağa sola yıldırım atıyor.
Shooting Star
Aldığımız Yer: Twilight Town
Mesafeli oynanışı sevenler için güzel bir tercih. İki form değişimi var, ilkinde çift tabancamsı silahlara dönüşüyor ve çoklu, düşmanları arayıp bulan saldırılar yapıyor. İkincisindeyse roket atarımsı bir şekil alıyor ve alan etkili saldırılar yapıyor. İlla menzilli bir şeyler istiyorsanız aynı hareket setine sahip Hunny Spout biraz daha iyi.
Favorite Deputy
Aldığımız Yer: Toy Box / Toy Story
En uzun süre kullandığım Keyblade bu oldu. İki form değişimi var, ilkinde dev bir çekice ikincisinde de dev bir matkaba dönüşüyor. Her iki formun da saldırıları hem güçlü hem de çok kişiye vurabiliyor. Son saldırısı da fena değil ayrıca, etrafa iyi sayılabilecek bir hasar veriyor. Bu Keyblade’i çok kullanmamın bir diğer sebebi de sağladığı Lucky Strike pasif yeteneği sayesinde iyi eşya düşme olasılığını arttırması. Farming için de ideal yani.
Ever After
Aldığımız Yer: Kingdom of Corona / Tangled
En ilginç oynanış sunan Keyblade’lerden biri. Tek bir form değişimi var ve bu formdayken Sora menzilli saldırılar yapıyor. Ancak bir olayı daha var; dodge hareketi yaptığınızda Sora’nın sabit duran bir klonu ortaya çıkıyor ve bu klonların sayısı 4’e ulaşabiliyor. Etrafta klonlar varken yaptığınız saldırıları klonlarınız da yapıyor. Yani öncesinde saldırı için hazırlanıp sonra toplu halde iyi bir menzilli hasar veriyorsunuz.
Happy Gear
Aldığımız Yer: Monstropolis / Monsters Inc.
İlk form değişiminde iki dev yumruğumuz oluyor ve uzaktaki düşmanlara güçlü saldırılar yapabiliyoruz. İkinci form değişimindeyse iki dev yoyoya dönüşüyor ve alan etkili saldırılar kazandırıyor. Özellikle yoyoları kullanması çok eğlenceli. Silahın Strength istatistikleri de çok iyi ayrıca. Patır kütür dalmak isterseniz güzel bir Keyblade ama Favorite Deputy ve Wheel of Fate, Strength odaklı Keyblade’ler arasında daha idealler bence.
Crystal Snow
Aldığımız Yer: Arendelle / Frozen
Verdiği büyü bonusunun yanı sıra ilk form değişimindeki buzdan dev pençeleri, ikinci form değişimindeki buz kılıçlarıyla özellikle çoklu düşmanlara karşı etkili de bir yakın dövüş Keyblade’i. Bitirici saldırısı da büyük bir alana güçlü bir hasar veriyor. Her daim ideal bir Keyblade. Bir de ikinci formundayken etrafta buz pateni yaparak dolaşmaya başlıyorsunuz, pek keyifli.
Wheel of Fate
Aldığımız Yer: Caribbean / Pirates of the Caribbean
Hem verdiği Strength bonusu, hem de form değişimleri sayesinde yaptığınız alan etkili saldırıları oldukça iyi. Etrafa toplu hasar veren bitirici hareketi çok güçlü değil, tek eksisi o. Form değişimlerinin ilkinde mızrağa, ikincisinde de oynanış olarak fazla değişmeyen bir bayrağa dönüşüyor. Bu mızrak modlarının diğer Keyblade’lerden biraz farklı bir kullanım hissi var, o hissin hoşunuza gidip gitmemesine göre birinci yakın dövüş Keyblade’i tercihiniz olabilir.
Nano Gear
Aldığımız Yer: San Fransokyo / Big Hero 6
Yakın, orta mesafeli ve menzilli saldırıları bir arada barındıran, dengeli, uçmalı kaçmalı ilginç bir kullanımı olan bir Keyblade. İki sebepten özellikle boss’lara karşı daha iyi: Birincisi form değiştirdiğinde yaptığı farklı farklı saldırılar tek bir hedefe yönelik genelde. İkincisi de verdiği Stun koruması. Bazı boss’lar yaptıkları Stun hareketleri nedeniyle sıkıntı yaratabiliyorlar.
Starlight
Aldığımız Yer: Hikâyenin sonlarına doğru
İlk Keyblade’imiz Kingdom Key’e benziyor. Tek bir form değişimi var, sonrasında şarj oldukça bitirici hareket değişiyor. Yalnız Kingdom Key’den farklı olarak son bitirici hareketi hem etraftaki düşmanları kendine çekiyor hem de müthiş hasar veriyor, inanılmaz güçlü. Ama buna rağmen bu Keyblade’i çok tavsiye edemiyorum çünkü o son saldırıyı açmanız için bir süre sınırı var ve etrafınız düşman dolu değilse, düşmanlar kolay kaçıyorsa falan bu süre son saldırıyı açmanıza yetmeyebiliyor. Önceki iki son saldırıysa pek güçlü değil.
Hunny Spout
Aldığımız Yer: 100 Acre Woods / Winnie the Pooh
Dediğim gibi, görsel efektleri çok farklı olsa da Shooting Star’la aynı saldırı setlerine sahip. İstatistikleri biraz daha iyi olduğu için biraz daha tercih edilebilir. Çok güçlü sayılmaz yine ama arada kullanmak eğlenceli oluyor.
Grand Chef
Aldığımız Yer: Grand Bistro
Bütün yemek tariflerini elde edip bütün yemekleri Excellent seviyede yaptığınızda elde ediyorsunuz. Alması kolay değil yani. Sırf bunu almak için uğraşacaksanız da pek değmiyor. Kullanımı Hero’s Origin’le aynı, defansif bir Keyblade istiyorsanız onu kullanın gitsin.
Classic Tone
Aldığımız Yer: Classic Kingdom
Alması çok zor bir Keyblade daha. Dünyalardaki hazine sandıklarından bütün Classic Kingdom mini oyunlarını bulmalı ve hepsini birer kez oynamalısınız. İstatistikleri çok iyi, Magic’i Ultima Weapon’dan bile yüksek. Hareketleriyse Favorite Deputy’le aynı. Favorite Deputy’nin eşya bulma özelliği ilginizi çekmiyorsa Classic Tone daha iyi bir seçenek ama cidden zor alması, o kadar uğraşa o kadar da değmiyor.
Ultima Weapon
Aldığımız Yer: Sentez
Bu silahı almak için biraz manyak olmanız gerek (uğraşıp aldım da oradan biliyorum). Ana oyun zaten 30 saat falan sürüyor, bunu almak isterseniz ona bir 10 saat daha ekleyin. Ama “hiçbir Keyblade 10 saat uğraşmaya değmez” diye düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. Bunu aldığınızda artık diğer Keyblade’leri çerçeveletip duvara asabilirsiniz, başka bir şey kullanmanıza gerek yok. Son seviyede geliyor direkt, form değiştirmeden güçlü, form değiştirince aşırı güçlü. Üstelik uzaktaki düşmanların yanına direkt ışınlanıyorsunuz. Bitirici hareketi de çok büyük bir bölgeye çok büyük hasar veriyor. Adının hakkını veren bir Keyblade kısacası.
Ultima Weapon’ı nasıl alabileceğinizi tarif ettiğim bir şeyler de karaladım bu arada, ilgilenirseniz linkini şöyle bırakayım:
//oyungezer.com.tr/haber/56402