Limbo ve Inside'ın Geliştiricisinden Yeni Bir Oyun Geliyor: Somerville

Dino Patti, yeni stüdyosu Jumpship ile bizlere yine başarılı bir yapım sunabilecek mi?

 Limbo ve Inside'ı geliştiren Playdead'den ayrılan ve yeni maceraların peşinden koşmak isteyen Dino Patti, kovalayacağı şeyi buldu.

Chris Olsen ile güçlerini birleştirip Jumpship isimli bir stüdyo kuran Patti'nin ilk yeni oyunu bilim-kurgu temalı ve macera/aksiyon türündeki Somerville olacak!

Detayları henüz açıklanmayan Somerville'in tanıtım videosuna baktığımızda oyunun gelecekte ya da farklı bir evrende geçeceğini görebiliyoruz. Arka planda dev, fütüristik çizgilere sahip kuleler var ve bir savaş ya da çatışma yaşanıyor. Ön planda ise oldukça aşina olduğumuz tipte iki tane ev.

Oyunla ilgili verilen kısıtlı bilgilerden biri de konusu. Yapılan açıklamaya göre Somerville büyük bir felaketin eşiğindeki önemli kişilerin hikayesini anlatacak.

Stüdyonun kuruluş amacında "Oyunları sadece bir eğlence unsuru olarak değil, insanlığın durumunu sorgulamaya yarayan bir araç olarak da görüyoruz." denilmiş. Ki, buradan yola çıkarak Somerville'in bizlere bazı şeyleri sorgulatacağını ve önemli kararlar aldıracağını umuyorum.

Bu arada Chris Olsen kim diye soranlar için ufak bir açıklama yapayım. Kendisi aslen bir animasyon sanatçısı ve kariyerinin büyük bir kısmını film endüstrisinde geçirmiş. Harry Potter and the Half-Blood Prince, Iron Man 2, Edge of Tomorrow ve Avengers: Age of Ultron gibi filmlerde çalışan Olsen, ayrıca Ninja Theory ile bir yıl geçirip Heavenly Sword'da da görev almış.

Oldukça ilgi çekici duran Somerville'le ilgili daha fazlasını öğrenebilmeyi iple çekiyoruz efendim...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum