Lords of the Fallen 2 Büyük Sıkıntılar Yaşıyor

Yutamayacağın lokmayı...

 Sniper: Ghost Warrior 3 ve Lords of the Fallen'ın yapımcısı CI Games'in bu sene çıkması planlanan oyunu Lords of the Fallen 2 büyük sıkıntılar yaşamakta. Önce Sniper Ghost Warrior 3'ün marketteki büyük başarısızlığı sonrası gelecek projelerde küçülme kararı alan şirket; Lords of the Fallen 2'nin yapımcısı Tomasz Gop'un projeden ayrılmasıyla iyice bataklığa batmışa benziyor.

Şirketin CEO'su Marek Tymiñski'nin açıklamalarından öğrendiğimiz üzere, orta hâlli bir geliştirici olan CI Games, Sniper Ghost Warrior 3'le kendini aşan bir prodüksiyonun altına girdi ve finansal olarak başarsız oldu. Bir dahaki projelerinde aldıkları bu riskin etkisini hissedecek olan firma, bundan sonra eşeği sağlam kazığa bağlama kararı almış gibi.

Fakat Polonyalı geliştirici için sıkıntılar burada bitmiyor. 2 yıl önce açıklanan ve 2017 yılında çıkması planlanan Lords of the Fallen 2, görünüşe göre daha prodüksiyon aşamasına bile girememiş. Ceo Tymiński, Lords of the Fallen 2 için dışarıdan kontratlı geliştiriciler (outsource) bulup, birbirleriyle uyumlu çalışacak ekipler oluşturma derdinde. Oyunun eski yapımcısı Tomasz Gop'sa biraz daha karamsar. Oyunun üzerinde iki yılı aşkın bir süredir çalıştığını söyleyen Gop, Lords of the Fallen 2'nin daha hâlâ konsept/vizyon aşamasından çıkamadığını söyledi.

CI Games benim merakla takip ettiğim bir firma. Hani böyle gerçekte AA olan ama hedeflerinde AAA oyunlar yapmak isteyen geliştiriciler vardır ya, işte CI Games onların başını çekiyor. İlk büyük AAA denemelerini bu yıl çıkan Sniper Ghost Warrior 3'le yaptılar ve ne yazık ki ortaya hem oynanış hem de teknik açıdan facia bir oyun ortaya çıktı. O oyunu geliştirirken altına girdikleri finansal yük ve harcanılan insan gücü bellerini bükmüş olsa gerek. Şu saatten sonra AAA oyun veya Lords of the Fallen 2'yi geçin, Polonyalı ekipten herhangi bir oyun gelme ihtimali bile meçhul.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum