Lost Soul Aside, Yeni Bir Fragmanla Kendini Hatırlattı

Çıkışına daha çok var…

Lost Soul Aside, hakkında bir türlü kanaat getiremediğim oyunlardan sevgili Oyungezerler. Bir yandan nasıl bir şey çıkacak diye merak ediyorum tabii, ama öte yandan öyle dört gözle beklediğim oyunlardan da değil, emin olamadığım şeyler var. Bu bireysel bir durum elbette, ilgiyle takip edenler vardır mutlaka. Sony, bu grup için yeni bir fragman paylaşıp oyunu bizlere hatırlattı:

Daha önce uzun oynanış videoları da izlemiştik, bu sefer kısaca geçilmiş durumda. Yine önceki fragmanlarda olduğu gibi karakterimiz sağa sola atlıyor, zıplıyor, türlü düşmanla çatışıyor, ekran ışıl ışıl oluveriyor. Fragmanda görüldüğünde ilgi çekebiliyor bu tür sahneler, ama oynarken nasıl olur, o kısmını bilemiyorum.

Lost Soul Aside, Final Fantasy XV’den esinlenerek geliştirilmeye başlanan bir oyun -ki zaten kahramanının Noctis’e ne kadar benzediği hemen dikkat çekiyor. Koreli bir oyun geliştiricisi olan Yang Bing’in tek başına geliştirmekte olduğu bir oyun olarak çıkmıştı yola, sonrasında Sony’den destek almayı başardı.

Fakat bu destek de oyunun çıkış yapabilmesi için yeterli olmadı; başlangıçta 2018’de çıkış yapması hedeflenen oyun 2022’yi de es geçti, hatta 2023’ü de es geçecek, şu anda çıkış takvimi olarak 2024 belirtiliyor.

Küçük bir ekip tarafından geliştiriliyor olması, buna karşın oyunun hacminin büyümesi, işleri zorlaştırıyor elbette. Önümüzde Bright Memory gibi bir örnek var. O da fragmanlarda gayet iyi görünüyor, “Tek kişi nasıl böyle bir oyun yapıyor?” diye şaşırtıyordu. Sonra ortaya 1-2 saatlik bir oyun çıktı. Kötüdür diyemem, ama beklentiler yükselince o beklentiyi karşılamak konusunda sıkıntı yaşadığını söylemek mümkün. Belki biraz da bu yüzden temkinli yaklaşıyorum Lost Soul Aside’a. Umarım beni yanıltan bir oyun olur.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum