Mad Max’te Yapabileceğiniz 10 Çılgın Şey

Bu çöller bizden sorulur yeğen…

Avalanche Studio’nun İsveç’teki ofisini basan ve merakla beklenen Mad Max’i ilk elden deneme fırsatı yakalan şanslı bir Game Informer editörü sadece oyunu oynadığını allandıra ballandıra anlatmakla kalmamış, bir de üstüne oyunda yapabileceğimiz 10 ilginç şeyi de tek tek sıralamış. Bizi ne gibi atraksiyonlar bekliyor, gelin hep beraber bakalım:

Arabanızla ölüm saçmak!

Filmlerin aksine oyunda kullanacağımız araba Interceptor değil (DLC olarak gelmezse ne olayım), Magnum Opus adlı bir başka canavar olacak. Bu über araba sayesinde düşman araçlarını takip edip yoldan çıkarabileceğiz. Üstelik turbo iticiler, dikenli tuzaklar, lastik patlatıcı dikenler, kaportaya monte edilmiş tüfekler ve alev silahları da emrimize amade olacak. Ayrıca Magnum Opus’u dilediğimiz gibi modifiye etme imkânına da sahip olacağız.

Şiş kebap!

Şansını sevdiğimin Game Informer editörü (Yoo, kıskandığımı da nereden çıkardınız? Hrrmmss…) oyunda en çok sevdiği şeylerden birinin araca monte edilebilen mızrak silahı olduğunu ayıla bayıla anlatmış. Dediğine göre arabamızı sürerken de kullanabildiğimiz bu silahı önce bir yerlere saplayıp sonra da geri basarak düşman karargahlarının duvarlarını, gözcü kulelerini, hatta rakiplerimizin arabalarını yıkmak için kullanabiliyoruz. Daha da zevklisi karşıdan tam gaz gelen bir şoförü şişlemekmiş… Öyle diyor kendisi. Hrrmmss.

 

Konvoyları takip etmek!

Mad Max filmlerine aşinaysanız o meşhur konvoy kovalamaca sahnelerini de biliyorsunuz demektir. Çorak topraklarda her şey aşırı derecede değerli olduğundan hemen hemen her konvoyun diken saçlı, piercingli, çılgın yağmacıların saldırısına uğraması kaçınılmaz. Eğer oyunu oynarken ufukta son sürat ilerleyen, büyük bir toz bulutu görürseniz bilin ki kurtarılmaya ihtiyacı olan bir konvoyla karşı karşıyasınız demektir. Filmin atmosferini yansıtmak için gayet iyi bir etmen bence.

Gözlerinizi yuvalarından uğratacak araç sürüş hissi!

Her ne kadar oyunumuz üçüncü şahıs kamerasından oynanıyor olsa da, görünüşe göre direksiyon başına geçtiğimizde birinci şahıs açısından direksiyon sallama imkânımız da var. Kaportanızdan çıkan canavarımsı motora yakından bakmanın, Max’in çelik kakmalı eldivenlerini görmenin ve o bomboş arazide inanılmaz süratlere çıkmanın çok heyecan verici olduğu iddia ediliyor yazıda. Biz onların yalancısıyız… valla!

Kafa kırmaca!

Son dönemlerde iyice moda olduğu üzere Mad Max’te de Arkham serisindeki dövüş sistemi karşılayacak bizi. Ancak Batman’in yakın dövüş sanatı becerilerine sahip olmayan Max daha sert, daha acımasız taktikler uygulayacak. Kırılan kolların ve kafaların haddi hesabı olmayacak anlayacağınız. Ayrıca Last Of Us’ta olduğu gibi Max yerde bulduğu bıçakları kapıp işini daha hızlı ve ‘kesin’ bir şekilde de görebilecek.


Düşman üslerini yerle bir etmek!

Mad Max’te yer alan onlarca görevden biri de çelik levhalarla, eski arabalarla ve hurdalarla çevrili yağmacı üslerini yıkıp buralardan arabamızı geliştirmek için gereken çok değerli parçaları toplamak. Bu amaçla az önce bahsettiğim zıpkın silahının yanı sıra ucuna dinamit takılı mızraklar atmak, cephanelikleri havaya uçurmak ya da yakıt depolarını patlatmak gibi pek çok atraksiyona girebileceğiz. Oyunun en güzel yanlarından biri sizi olaya nasıl yaklaşacağınız konusunda serbest bırakması gibi görünüyor.

Büyük Boşluk’ta araba sürmek

Game Informer editörünün oyuna başlar başlamaz yaptığı ilk şey haritanın nerede bittiğini bulmaya çalışmak olmuş. Böylece basmış gaza, dümdüz ilerlemiş. Bir müddet sonra devasa bir kum fırtınasıyla karşılaşmış. Haritanın dört bir yanı bu kum fırtınasıyla sarılmış durumda ve ne zaman bunlardan birine yaklaşsanız ekranda “Dikkat! Büyük Boşluk’a girmek üzeresiniz!” diye bir ibare çıkıyormuş. İşin ilginç tarafı bu kum fırtınalarının içinde oldukça nadir nesnelere de rastlanabilmesi… O nedenle sırf bunları keşfedebilmek için bile fırtınalara dalış yapmak isteyeceksiniz. Arabanız yıldırımlar ya da şiddetli rüzgârlar tarafından yok edilmediği müddetçe elbette…

Hayatta kalın!

Fallout: New Vegas’ın en sevdiğim yanlarından biri yemek yemenizi ve su içmenizi zorunlu kılan Hardcore moduydu. Görünüşe göre o sistemin bir benzeri Mad Max’te de yer alacak, ama bu dünyaya gayet uygun bir şekilde… Max hayatta kalmak için cesetlerin üzerindeki kurtçukları toplamak ya da köpek maması konserveleri bulmak zorunda. Ayrıca bir de sadık mataramız var ve onu belirli kuyulardan doldurabileceğiz. Fakat hepsinin belirli bir kapasitesi var ve çok kullandığımızda kuruyacaklar.

Bunun dışında arabamızı modifiye etmek için gereken parçaları çölde dolaşarak, üsleri ve arabaları patlatarak bulabileceğimiz gibi zarar vermeden ele geçirdiğimiz araçlar bize daha çok parça sağlayacak. Seçim tamamen size kalmış.

Çorak topraklara adalet dağıtın!

Oyunun haritasında belirli bölgelerin üzerinde hâkimiyet kuran bazı çete liderleri bulunacak. Bu liderlerin adamları çölleri yağmalayacak, karavanları kaçıracak ve masumları katledecek. Onları durdurmaksa bize düşecek.

Balonla keşfe çıkın!

Yanlış hatırlamıyorsam ikinci filmdeydi. Max çevreyi daha rahat görebilmek için yere sabitlenmiş bir sıcak hava balonuna biniyor ve etrafı keşfediyordu (Ya da tamamen karıştırıyor ve çok fena sallıyor da olabilirim.) İşte bu mekanik oyunda da yer alacak ve yeni bir bölgeye girdiğimizde bu balonlardan birini bulursak çevremizdeki önemli noktalara kuşbakışı göz atıp haritamıza işaretleyebileceğiz.

Mad Max 4 Eylül’de PC, PS4 ve Xbox One için çıkmış olacak. Editörünüz M. İhsan Tatari, Fallout deri zırhıyla arşınladığı çorak çöllerden sizin için derledi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum