Mankind Divided, PC’ye Kötü Başlangıç Yapanlara Katıldı

E sıktınız ama…

Yeni nesil size ne kattı? sorusuna PC kullanıcıları olarak artık sağlam bir cevabımız var: bozuk oyunlar. Üç platforma birden geliştirilen AAA yapımların çoğu artık sorunlu çıkar oldu.

Assassin’s Creed: Unity ve Batman: Arkham Knight’ı hiçbirimiz unutamadık zaten. Diablo 3, Batman: Taletale Stories ve No Man’s Sky ise aklımızda kalan son örnekler. Bunlar yetmiyormuş gibi uzun zamandır heyecanla ve merakla beklediğimiz Deus Ex: Mankind Divided da bu kötü modaya uydu.

Steam incelemelerine baktığımızda çökmeler, donmalar, performans düşüşleri ve fare kontrolleri gibi şikayetlerle karşılaşıyoruz. Oyuncuların büyük bir kısmı oyuna başlayamıyor veya tren istasyonu bölümünü çökmelerden dolayı geçemiyorlar. Eidos Montreal şikayetleri duyduğunu ve konu üzerinde çalışmaya başladığını forumları üzerinden bildirdi. Bunun yanı sıra birkaç geçici çözüm önerdi, ki hepsi de evlere şenlik:

  • Grafik ayarlarınızı düşürün. Ultrada oynamayın
  • Yüklü DLC’lerinizi kaldırın
  • Oyunu tam ekran olarak değil, pencere içinde oynayın
  • MSAA ve Contact Hardening Shadows özelliklerini kapatın
  • Volumetric lighting özelliğini kapatın
  • Altyazıları kapatın

Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Oyuncularsa tam tersine oyunu Exclusive Fullscreen yaptıklarında da oynayabildiklerini keşfetmişler. Bir de fare imlecinin aşırı hızlı olma sorunu var, bunu da mouse sensivity özelliğini sıfıra getirerek çözebilenler olmuş.

Benim için en üzücü şikayetse senaryoda mikro-ödeme sisteminin bulunması. Dilerseniz gerçek para karşılığında tüm özelliklerinizi geliştirip oyun içi para satın alabiliyorsunuz. Ön sipariş DLC’lerinin aksi belirtildiği hâlde sadece bir kez kullanılabilmesi de cabası.

Daha önce de dediğim gibi, oyunları asla ön sipariş yoluyla satın almayın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum