Mario'lar Ölmesin! Super Mario Odyssey'de Game Over Ekranı Yok

Sonsuz can hilesi kullanmış gibi

Game Over ekranları, oyuna baştan başlamalar, Mario'nun hüzünlü biçimde mağlubiyeti kabul edişi falan artık geride kaldı. Nintendo Super Mario Odyssey'in Japon Twitter hesabından attığı mesajla oyuncuların oyunda asla Game Over ekranı görmeyeceklerini haber verdi.

Merak etmeyin, başta yazılanları ben de anlamadım :) Ama bu twiti tercüme ettiğimizde aynen şöyle diyormuş: "Mario'nun sağlığı sıfıra düşse bile yalnızca topladığınız paralardan 10 tanesini kaybedeceksiniz. Kaç kez başarısız olduğunuzun hiçbir önemi yok, asla Game Over yazısıyla karşılaşmayacaksınız".

E peki cebimizde artık 10 para bile kalmadıysa ne olacak? Game Over ekranı gelmeden oyundan mı atacak bizi? Aslında öyle bir şey yapsalardı çok da komik olurdu, "Game Over yazısı görmeyeceksiniz dedik, ölmeyeceksiniz demedik" diye de açıklama yapabilirlerdi hem. Ama tabi ki öyle olmayacak, çünkü bir sonraki twit ile bu soruya da cevap verilmiş: "Bu arada, eğer dokuz veya daha az paranız varken başarısız olsanız da Game Over yazısı çıkmayacak. Lütfen hiçbir şeyi dert etmeden etrafı keşfetmenin keyfini çıkarın!"

Super Mario oyunlarında canınız kalmadığı zaman ölürsünüz ve karşınıza mutlaka bir Game Over ekranı çıkar. Super Mario Odyssey bunu değiştirip para sistemine geçerek aslında önemli bir değişiklik yapmış oluyor. Buradan da anlıyoruz ki Nintendo'nun amacı oyuncuların oyun dünyasına olan ilgilerini canlı tutmak, ölmeyi dert etmeden özgürce etrafı keşfetmelerine imkan sağlamak. Böylece belki normalde cesaret edemeyeceğiniz tehlikeli hareketleri bile yapmayı deneyebileceksiniz, sonuçta ucunda ölüm yok.

Super Mario Odyssey, 27 Ekim'de Nintendo Switch'e özel olarak çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum