Marvel’s Avengers, ABD’de Eylül Ayının En Çok Satan Oyunu Oldu

Hani hiç kimse oynamıyordu?

Marvel’s Avengers, merakla beklenen çıkışının ardından eleştiri oklarını üzerine çekmiş, oyuncu sayılarının düşüklüğüyle de sık sık haberlere konu olmuştu. Ama ABD için aylık olarak açıklanan video oyun istatistiklerine göre oyunun satış performansı hiç de fena değil.

NPD September 2020 raporuna göre, ABD’de Eylül ayının en çok satan oyunu Marvel’s Avengers olmuş durumda. Onu sırasıyla Super Mario 3D All-Stars, Madden NFL 21, Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 ve NBA 2K21 takip ediyor. Geçtiğimiz ay çıkış yapan Crusader Kings III listeye 7. sıradan, Star Wars: Squadrons ise 9. Sıradan girmeyi başarmış.

Bu yılın şu ana kadarki en çok satan oyunlar listesine baktığımızda ise, listenin zirvesinde Call of Duty: Modern Warfare’in bulunduğunu, onu sırasıyla Animal Crossing: New Horizons, The Last of US: Part II, Madden NFL 21 ve Ghost of Tsushima’nın takip ettiğini görüyoruz. Marvel’s Avengers ise listeye 7. sıradan giriş yapmış. Yani genel tabloda da Avengers için olumlu bir sonuç söz konusu.

Raporda, Avengers ile ilgili paylaşılan diğer bilgiler de dikkat çekici. Buna göre; Marvel’s Spider-Man’in ardından tüm zamanların en iyi çıkış ayı hasılatına sahip ikinci süper kahraman oyunu olan Marvel’s Avengers, ayrıca hem PS4 hem de Xbox One için Eylül ayının en iyi satış yapan oyunu olmayı da başarmış.

Görülen o ki, Marvel’s Avengers için işler sanıldığı kadar da kötü gitmiyormuş, en azından hasılat konusunda bir sıkıntı yaşamadıkları söylenebilir. Ne dersiniz, sizce de şaşırtıcı bir tablo mu bu tablo?

YORUMLAR
allalla
20 Ekim 2020 11:07

Bu bir servis oyunu ve asıl parayı, oyun içi satın alımlardan kazanmayı hedefliyorlardı. Anlık oyuncu sayısı oldukça düşük olduğu için kaygılı idi yapımcı. Anladığımız kadarıyla insanlar hikaye için oyunu almış ve bitirince de bırakmışlar. Bu nedenle içerik eklendikçe, oyuncuların geri döneceğinden umutlu geliştirici/yayıncı firmadaki arkadaşlar.

Feyling
19 Ekim 2020 18:34

Bu oyun nasıl Spider-man'den çok satabilir? Bazen bu satış rakamlarına bakıp biz daha niye inceliyoruz ki diye düşünüyor musunuz? :(

Ghost AssassiN
Feyling
19 Ekim 2020 20:25

''Marvel's Spider-Man'in ardından (sonra)'' diyor, ''Marvel's Spider-Man'den'' demiyor.Ama bence de Batman dururken 2. sırada Avengers'ın olması garip.Amerika'da işler farklı oluyor demek ki.Olay Avengers gibi Amerika övücü bir marka olunca, çok iyi olmasa da olurmuş deniyor galiba.Bu arada oyunu oynamadım ama kötü değildir diye tahmin ediyorum.Yalnız loot ve servis tabanlı olmasından dolayı baya bi' tadı kaçırılmış bir oyun.No Man's Sky gibi bir geri dönüş yapabileceklerini sanmıyorum.Bir an yükselir daha sonra unutulur büyük ihtimalle.

ocelot1789
Ghost AssassiN
19 Ekim 2020 21:08

Hem Avengers'ın MCU sayesinde Spiderman isminden daha iyi yer edinmesi hem de çoklu platform farkı. 


Parolamı Unuttum