Mass Effect: Andromeda'daki Gemimiz Tempest'ı Tanıyalım

Yeni yuvamıza hoş geldik

Game Informer’ın Mass Effect: Andromeda’ya özel olarak ürettiği içeriklerin arasına bir yenisi daha eklendi.

Gelen bu seferki bilgiler oyundaki gemimizle ilgili. İlk üçlemede Normandy yer yer ana karakter gibi hissettiriyordu kendini. Yeni oyunda bu görevi alacak isimse Tempest olacak. Yeni gemimiz Normandy gibi işlev görecek olsa da kendine özgü özellikleri ve yenilikleri bulunacak.

Oyuncuları belki de en çok sevindirecek detay gemide gezindiğimiz sırada hiç yükleme ekranıyla karşılaşmayacak olmamız. Gemimizi gezerken asansör gibi yerlerde artık beklememiz gerekmeyecek.

Gemiye yapılan hoş dokunuşlardan biri de sonraki durağımızı belirleyeceğimiz yer olmuş. Geminin ortasındaki haritadan gezegen seçmek yerine pilotumuzun yanına, geminin ön tarafına giderek ve yıldızlara bakarak kararımızı vereceğiz. Aynı zamanda oyundaki pilotumuzun salarian ırkına mensup olduğu ve beklendiği üzere pilotla iletişime geçebileceğimiz belirtildi. Gemide ek olarak Mako’nun park edildiği garaj, istediğimiz gibi dekore edebileceğimiz kendimize özel bir oda da bulunacak.

Geliştirici ekip Game Informer aracılığıyla yükleme ekranlarının yokluğuna yönelik biraz daha bilgi verdi. Yükleme ekranları sadece gemide gezinirken değil, bir gezegene inerken de karşımıza çıkmayacak. Gezegeni seçtikten sonra oraya gidişimize ve inişimize camdan bakarak olabildiğince kesintisiz izleyebileceğiz. Bu şekilde çok daha akıcı bir oyun deneyimi hedeflenmiş.

Son olarak bir de ekibimizden bahsedelim. Yoldaşlarımızla etkileşime geçebileceğimiz ana yerlerden olan Tempest’ta karakterler her zaman aynı yerde bulunmayacak. Bu sayede karakterler sıradan bir NPC yerine daha fazla gerçek bir karakter gibi hissettirecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum