Meğer Oyun Fiyatları Olması Gerekenden Düşükmüş

Aman yayıncılar duymasın

Bu iddianın sahibi KeyBanc Capital Markets isimli yatırım şirketinde Finans Analisti olarak görev yapan Evan Wingren. Konunun çıkış noktası bir kez daha EA ve Battlefront 2'nin aldığı tepkiler. (Resimdeki hanım kızımız Battlefront 2'de Iden Versio'yu canlandıran Janina Gavankar. Wingren'in uygun bir resmi yoktu maalesef)

EA, Battlefront 2'deki eşya kutularının satışını geçici olarak durdurunca elbette bu oyundan elde edilen gelirin de azalmasına neden olacaktı. Bu tarz değişiklikler yatırımcıları ürkütebilecek, kuşkuya düşürebilecek şeyler olduğu için bunun hemen ardından yapılan açıklamada "bu değişikliğin EA'in 2018 mali yılı üzerinde maddi bir etki yaratması beklenmemektedir" denmişti. Her ne kadar EA'in hisseleri geçen ay %10 gibi bir düşüş gösterdiyse de ilk paragrafta bahsettiğim analist Evan Wingren bunun yatırımcılar için çok iyi bir fırsat yarattığını, Battlefront 2'ye oyuncular ve basın tarafından gösterilen tepkinin 'abartılı' olduğunu ve oyuncuların aslında oyunları ne kadar uygun fiyata oynadıklarının farkında olmadıklarını söylemiş.

CNBC'ye konuşan Wingren Star Wars Battlefront 2'ye gösterilen olumsuz tepkinin Electronic Arts, Take-Two ve Activision Blizzard hisseleri satın almak için iyi fırsat olduğunu belirtmiş. EA Battlefront 2'nin çıkışını iyi yönetememiş olsa da mikro ödemelerin durdurulmuş olmasının geçici bir risk oluşturduğunu, söz konusu hisselerin kısa zamanda yükselişe geçmesini beklediklerini söylemiş Wingren. Pazartesi günü Activision Blizzard hisseleri %0.3, Electronic Arts %1.1 ve Take-Two %0.3 değer kaybetmişti.

Wingren oyuncuların zaten oyunları ucuza oynadıklarını söylüyor ve Star Wars Battlefront 2'den örnek veriyor. Kendisi diyor ki oyuncu oyun için 60$, mikro ödemeler için de aylık 20$ harcamış olsun. Bir yıl boyunca oyunu her gün 2.5 saat civarı oynarsa bu da bir saatlik eğlenceye 40 sent harcadığı anlamına gelir. Televizyon izlemenin saati yaklaşık 60 sent, sinemada film izlemenin saati yaklaşık 3$. Bir saat video oyunu oynamak şu andaki en ucuz eğlence yöntemi, hatta analizlerimiz gösteriyor ki video oyun yayıncıları oyunlarını ucuzdan piyasaya sürüyor ve bence fiyatları yükseltmeliler. Hala daha niye şikayet ediyorsunuz demeye getirmiş Wingren.

"Diyelim ki hem Star Wars'u, hem de video oyun oynamayı seviyorsunuz. O halde paranızın tam karşılığını almak için sinemaya gidip filmi izlemek yerine oyunu oynasanız daha iyi" şeklinde bir cümlesi de var kendisinin.

Farklı eğlence şekillerini birbirinin aynısıymış gibi yalnızca parasal olarak kıyaslamanın ne kadar doğru olduğu elbette yoruma açık. Wingren'in hesaplarına göre sinemaya, tiyatroya, dışarıda buluşmalara falan ara verip ucuz oyunlar oynarsak süper kar edebiliriz gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum