Metal Gear Solid Delta: Snake Eater’da Orijinal Seslendirmeler Kullanılacak

Bir başka ifadeyle oyuna yeni diyalog eklenmiyor

Metal Gear Solid 3’ün yeniden yapımı Metal Gear Solid Delta: Snake Eater’ın duyurusu, serinin hayranlarını oldukça heyecanlandırmış durumda. Şahsen ben de dört gözle beklediğimi söyleyebilirim.

Son yıllardaki yeniden yapımlar arasında çok dikkat çekici örnekler bulunuyor, Resident Evil ve Final Fantasy yeniden yapımları bu konuda ilk akla gelenlerden. FF7 Remake’te, orijinal hikâyenin geliştirilip genişletildiğini, eklemeler yapıldığını gördük. MGS 3 için de böyle bir durumun söz konusu olup olmayacağını merak edenlerdenseniz, böyle bir durum yaşanmayacağını söyleyebiliriz.

Konami; Metal Gear Solid Delta’da orijinal seslendirmelerin kullanılacağını söylüyor. Bir başka ifadeyle oyuna yeni diyalog eklenmeyecek. Dolayısıyla orijinal hikâyede herhangi bir değişiklik yapılmayacağı, görsel yenilemeyle yetinileceği anlaşılıyor.

Bir yandan olumlu da karşılanabilecek bir durum bu; sonuç olarak o ikonik karakterler, yine alıştığımız sesleriyle karşımızda olacaklar. Öte yandan, üzerinden uzun zaman geçmiş bir oyundan bahsediyoruz; sesler ne kadar elden geçirilip temizlenebilir, ne kadar güncellenebilir, bu da ayrı bir konu.

Her hâlükârda Metal Gear Solid Delta, önümüzdeki dönemin en çok beklenen yeniden yapımlarından birisi, bu konuda şüpheye yer yok diye düşünüyorum. Bakalım bu beklentiye ne ölçüde karşılık verebilecek, takipteyiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum