Unutulmaz Oyun Müzikleri: Fable - Oakvale

Bir masalı hatırlamak gibi

[ Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Fable belki Peter Molyneux’un en başında söz verdiği oyun değildi ama en azından adının hakkını fazlasıyla veren bir oyundu.

Oakvale’da kız kardeşine doğum günü hediyesi bulmaya çalışırken yönetmeye başladığımız o küçük çocuğun trajik serüveni yaşlı başlı, saçı sakalı ağarmış, yaralarla dolu bir çehreye bürünüyordu oyunun sonunda. Ama aradan geçen onlarca yıla rağmen dönüp en çok neyi hatırlıyorsun diye sorsalar, aklımda kalan şey onun çocukluk yılları. Oakvale’de ilk taktıkları lakapla aynı doğrultuda “tavukları kovalayan” bir çocuk.

Oakvale’i bu kadar özel yapan birçok şey var. Ama bir tanesi var ki bütün diğer duyguları bastırıp en yüzeye çıkmakta üstüne yok. Danny Elfman’in bestelediği müziklerinden bahsediyorum tabii ki. Tıpkı çocukken dinlediğiniz bir “masalı” hatırlamak gibi; bugün bile oturup dinlediğinizde tatlı bir nostalji hissiyle vuruyor sizi direkt ve her şeyin daha sade, daha basit olduğu zamanlara çekip götürüyor zihninizi… Sonrası ne kadar korkunç ya da ne kadar karanlık olursa olsun işte o yüzden “Oakvale”in o buram buram nostalji yüklü müziğini duyduğumda karakterimle birlikte ben de yine masalın içindeki o dertsiz tasasız “tavuk kovalayan” oluyorum bir anda.

Yeni nesil için yeni bir Fable oyununun ufukta gözükmesi heyecan verici. Ama “Oakvale”in o buruk nostalji etkisine yanaşabilecek ya da geçebilecek bir şey yapabilirler mi? Çok da ihtimal vermiyorum doğrusu…

YORUMLAR
ThinkUp
26 Nisan 2021 10:55

Haberi görünce aklıma direkt gelen bir melodi olmamıştı ama videoyu açmamla beraber on üç sene öncesine döndüm :)

Parolamı Unuttum