Advertisement

Microsoft-Activision Anlaşmasına Bir Onay Da Brezilya'dan Geldi

Yine de daha yol uzun

Brezilya'nın düzenleyici kuruluşu Brezilya Rekabet Otoritesi CADE, Microsoft'un Activision'ı satın almasına hiçbir kısıtlama olmaksızın onay verdiklerini açıkladı.

Açıklamada şu satırlar yer alıyor:

"Call of Duty'nin müthiş popülaritesi göz önüne alındığında, Activision Blizzard oyunlarının bundan sonra Sony konsollarında yer almaması durumunda PlayStation kullanıcılarının bu serilerin oyunlarına erişmeye devam etmek için Xbox veya PC'ye geçmeye karar verebilecekleri sonucunu çıkarmak mümkündür.

Diğer yandan, eğer gelecek Call of Duty oyunları Microsoft ekosistemine özel olursa, PlayStation markasına sadık kullanıcıların bu seriyi terk edebileceklerini ve taleplerini favori konsollarındaki diğer oyunlara yönlendirebileceklerini düşünmek de makuldür.

Buna rağmen, Microsoft'un Activision Blizzard oyunlarında münhasırlık stratejisi uygulamanın potansiyel olarak karlı olabileceğini düşünme ihtimalini de görmezden gelemeyiz; bu yönde bir düşünce satışların, kullanıcıların ve hatta Call of Duty popülaritesinin bir kısmını feda etmekle sonuçlanabilecek olsa bile.

Bunun sebebi de, teorik olarak, böyle bir stratejinin Xbox satışlarını yükseltebileceği, Game Pass abone sayısını artırabileceği ve Microsoft ekosisteminde ağ etkilerini güçlendirebileceği düşüncesidir; bu kazanımlar kısa vadede oyun satışlarının azalmasından doğan gelir kaybını telafi edecektir."

CADE, özel içeriklerin konsol piyasasında rekabet açısından son derece önemli olduğunu, PlayStation ve Nintendo'nun pazar liderliğindeki en büyük faktörlerden birinin de bu olduğunu da ekliyor.

"Görüldüğü üzere Nintendo pazarda rekabetçi olmak için herhangi bir Activision Blizzard içeriğine gerek duymuyor." diyerek de Sony'nin rekabette güçlü olmasına sağlayan şeyin Call of Duty olmadığı, Sony'nin zaten yeterinde güçlü markalara sahip olduğu vurgulanmış.

Kısacası Brezilya Rekabet Otoritesi CADE gayet mantıklı cümlelerle bu satın alımın rekabeti "tekelleşme" seviyesinde etkilemeyeceğini söyleyerek satın alıma onay vermiş durumda.

Ağustos ayında da Suudi Arabistan Rekabet Kurulu bu satın alıma itirazlarının olmadığını söylemişti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum