Microsoft, Activision Blizzard’ı Birleşik Krallık’tan Çekebilir

CMA'in vetosuna karşı hamleler planlanıyor

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alımıyla ilgili incelemelerden birçoğu sonuçlanmış bulunuyor. AB, Çin, Japonya, Brezilya gibi ülkeler bu işlemi onaylarken, Birleşik Krallık satın alıma onay vermemişti. Microsoft, bu konuyu BK yetkilileriyle masaya yatırmaya hazırlanıyor.

Bloomberg’ün aktardığına göre; bu hafta içerisinde Microsoft Başkanı Brad Smith, Birleşik Krallık Maliye Bakanı Jeremy Hunt ile bir görüşme gerçekleştirecek ve rekabet kurumu CMA tarafından bu satın alım işleminin veto edilmesiyle ilgili rahatsızlıklarını aktaracak.

Microsoft, Brad Smith’in Londra’da olacağını teyit ediyor ve bunun “Yapay zakanın potansiyeli ve konuyla ilgili regülasyon ihtiyacı” üzerine bir konuşma gerçekleştirmek üzere olduğunu belirtiyor.

Microsoft’tan bir yetkili, konu ile ilgili görüşünün sorulması üzerine Smith’in “Activision Blizzard satın alımı” konusunu da kapsayan başka özel görüşmeler gerçekleştireceğini, bu soruna yaratıcı ve yapıcı çözümler geliştirmeye çalıştıklarını ifade etmiş durumda.

İddiaya göre Smith ve Microsoft’un hukuk departmanından bazı isimler, CMA tarafından alınan karara karşı atılabilecek adımlarla ilgili bir toplantı gerçekleştirecekler ve bu toplantıda “ekstrem” seçenekler de masaya yatırılacak. Bu seçeneklerden birisinin de Activision’ın Birleşik Krallık’tan çekilmesi, böylece vetonun aşılması şeklindeki seçenek.

Teorik olarak, Activision’ın faaliyetlerinin bir Avrupa ülkesine taşınması ve böylece vetodan kaçınılması mümkün. Böyle bir durumda, Birleşik Krallık’ta oyun satışlarının bir distribütör aracılığıyla yapılabileceği düşünülüyor.

Açıkçası bu ciddi bir hamle olur. Ama Microsoft’un geri adım atmak gibi bir niyeti olmadığı da ortada. Birleşik Krallık yetkililerini anlaşmaya ikna etmek için ellerindeki kozlardan birisi de bu olacak belli ki. Bunun nasıl bir sonuç doğuracağını önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum