Microsoft, Keystone Projesini Şimdilik Rafa Kaldırmış Görünüyor

Umduklarından daha pahalıya malolmuş

Geçtiğimiz günlerde Phil Spencer'ın rafında Xbox'ın konsol kullanmaya gerek bıraktırmayacak streaming cihazı Keystone'un prototipini görmüştük. Spencer, The Verge'in podcastine katıldı ve Keystone projesinin şimdilik rafa kalktığını açıkladı.

Spencer, Keystone'un şu anki donanım parçalarını kullandıkları takdirde umduklarından daha pahalıya geldiğini, bu yüzden de şimdilik cihazın satışa çıkarılmasını düşünmediklerini söyledi. Zaten Microsoft bu cihazı resmi olarak duyurmamıştı da, ama maliyetlerden ötürü odaklarını Xbox Cloud Gaming'in Samsung TV'ler ve Logitech G Cloud gibi cihazlarda çalışır hale getirmeye kaydırmışlar.

Spencer, bu tür bir "stream çubuğu" için ideal fiyat seviyesinin, özellikle de beraberinde bir de gamepad vereceklerse 100 - 130$ olması gerektiğini düşündüğünü söylüyor. Xbox Series S'in 300$ olduğunu düşünürsek Keystone ile aralarında ciddi bir fiyat farkı olmalıymış ki tüketici için cazip bir seçenek olsun. Maliyetin bu kadar yüksek çıkmasının sebebi de zamanında yaptıkları silikon tercihleriymiş.

Phil Spencer'ın rafındaki ürün ise Keystone'un erken prototiplerinden biriymiş, bunu ekibin sıkı çalışmalarının bir hatırlatıcısı olarak saklamak istemiş.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum