Şehir Efsaneleri - Resident Evil 2'nin Gizli Karakteri Akuma!

Mr.X'e Goshoryuken!

Yeni nesil konsolların çıkışına artık sayılı gün kalmışken biz yine sizleri geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyoruz. Bugün, akranlarımın pek çok ilki yaşadığı ve oyun dünyası ile tanıştığı PlayStation dönemine giderek bir efsaneye daha yakından bakacağız.

Capcom… Orijinal NES’in en iyi oyunlarını üreten geliştiricilerden biri. Mega Man serisi ve Ducktales gibi klasikler ile adını duyurmayı başaran stüdyo, asıl vurgunu Street Fighter ile birlikte yapmıştı. Dövüş oyunları dünyasına yön vermeyi başaran firmadan hepimiz çarpıcı oyunlar beklemeye başlamıştık.

İşte takvimler 1996 yılını gösterdiğinde, bu beklentimizi karşılayacak bir oyun ile karşılaştık: Resident Evil. O güne kadar adını bile duymadığımız “hayatta kalma-korku” türünün ilk temsilcisi olan oyun, kötü seslendirmelerine ve bir hayli zor olan kontrollerine rağmen kült bir klasik haline dönüşmüştü. İki yıl içerisinde gelen Resident Evil 2 ise oyunun belirli noktalardaki hatalarını ütüleyerek, seriyi popüler kılmayı başarmıştı.

Bizler de Şehir Efsaneleri serimizin bu bölümünde 1998 yılına dönerek Resident Evil 2’nin “Akuma efsanesine” ışık tutuyoruz.

Günümüzde aradığımız her sorunun cevabını internet üzerinden bulabiliyoruz. Hatta çoğu zaman oyunlarda takıldığımız noktaları YouTube üzerinden izleyebiliyor, hilelere ve sürpriz yumurtalara tek tık ile ulaşabiliyoruz. Bu sebeple oyun dünyası kadar eski olan “1 Nisan Şakası” kültürü yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlıyor.

Daha önce de serimize konuk olan Electronic Gaming Monthly ekibi, bir ikon haline gelen ve serimizin ilk yazısı olan Sheng Long şakasından sonra aynı derecede etkili bir şaka üzerinde çalışmaya başlıyor. Resident Evil 2’nin de son günlerin popüler oyunlarından biri olması, kendisini açık bir hedef haline getiriyor. Haliyle müthiş yetenekli EGM ekibinin geriye sadece doğru zamanı beklemesi kalıyor.

Araştırmalarımız bizi EGM2, yani orijinal EGM’in yan dergisine götürüyor. EGM2’nin 46. sayısını ellerine alan pek çok oyuncu, meslektaşlarımızın derlediği “Trick of the Month” sayfasında şaşırtıcı bir gerçek ile karşılaşıyor. EGM’in paylaştığı görüntülerde, Capcom’un efsanevi dövüş oyunu Street Fighter 2’den Akuma Resident Evil 2’nin içerisinde oynanabilir bir karakter olduğu görülebiliyor.

Paylaşılan görüntüler ve bilgiler o kadar detaylı ki, şu an sayfalara göz gezdirdiğinizde bile bu numaraya kanmış genç dimağların yaşadığı hayal kırıklığını anlayabiliyorsunuz. EGM’in paylaştığı bu sayfaya göre eğer her şeyi doğru yaparsanız, Akuma oyun başında kullanılmayan bir pod’un içerisinden fırlayarak kontrolünüze veriliyor. Street Fighter 2 karakterinin ana silahı ise bir alev topu.

Tabii ki Akuma’yı açmak da sanıldığı kadar kolay değil. Her şehir efsanesinde olduğu gibi bunda da sizleri çok zorlu bir görev bekliyor. Sayfada paylaşılan bilgilere göre Akuma için oyunu en az altı kez A derecelendirmesinde bitirmeniz gerekiyor. Bu da yetmezmiş gibi tüm oyunları sadece bıçak ve tabanca kullanarak tamamlamanız istemiyor. Ardından yedinci oyununuzda laboratuvarda bulunan bilgisayara Akuma yazarak karakterinize sahip olabiliyorsunuz.

EGM ekibinin yıllar sonra yaptığı açıklama ise bir hayli ilginç. Bir sonraki Şehir Efsaneleri yazımıza konuk olacak efsane ve Akuma arasında seçim yapmak zorunda kalan editör ekip, RE2: Akuma efsanesini EGM’ye taşımaya karar veriyor. Ana dergideki efsane kendi çapında bir olay yaratmayı başarsa da editörlerin tamamı, Akuma şakasından aldıkları geri dönüşün çok daha etkili olduğu konusunda hemfikir.

Öyle ki bazı forumlarda ve Reddit gibi platformlarda, bu efsanenin gerçek olduğuna hala inanan kişiler olduğunu görebiliyoruz. Oyun dünyasının en kült efsanelerinden biri olan Resident Evil 2: Akuma’nın Remake versiyonu ile geri dönmesini de bekliyorduk. Resmi olarak efsane geri dönmemiş olsa da RE2: Remake’i Akuma olarak oynayabileceğiniz çeşitli modlar mevcut.

Önümüzdeki hafta ise sizleri ana dergideki 1 Nisan şakasına götüreceğiz…

YORUMLAR
Ghost AssassiN
8 Kasım 2020 17:05

Elinize sağlık, güzel bir hikayeydi. :)

mtoprak616
28 Eylül 2020 13:01

Güzel makale.

Parolamı Unuttum