Microsoft: Scorpio’nun PS4 Pro’dan Daha Üstün Olduğunu Herkes Görecek

4K’da konsol savaşları keyfi…

Sony’nin dün gece düzenlediği ve PS4 Pro’yu tanıttığı etkinlikten sadece dakikalar sonra Microsoft cephesi oldukça iddialı ve coşkulu açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Xbox One S’in hâlihazırda hem PS4’ten hem de PS4 Pro’dan daha güçlü olduğunu belirten bir görsel paylaşıldı. Bildiğiniz gibi Xbox One’ın ince versiyonu olan S, 2 TB HDD’ye, %40 daha küçük ölçeklere, 4K çözünürlük desteğine ve 4K Ultra HD Blu-ray oynatıcıya sahip. Fiyatıysa 299$. PS4 Pro ise 1 TB HDD ve 4K çözünürlük desteğine sahipken standart ebatlarda olacak ve normal Blu-ray oynatıcısı içerecek. Onun fiyatıysa 399$.

PS4 Pro’nun 4K Blu-ray desteğinin olmadığının ortaya çıkmasıyla birlikte Xbox’ın pazarlama müdürü Aaron Greenberg, “Project Scorpio ile gerçek 4K oyunculuğu ve şimdiye dek yapılmış en güçlü konsolu çıkaracağımız için gurur duyuyorum,” şeklinde bir tweet attı.

Xbox üretim ve planlama müdürü Albert Penello ise Polygon’a verdiği özel bir demeçte “kendisini çok iyi hissettiğini” ve Xbox S’in şimdiden PS4 ve PS4 Pro’dan daha güçlü olmasın sağlayan kararlarından ötürü çok memnun olduğunu belirtmiş.

Scorpio’nun 4K Ultra HD Blu-ray sürücüsü bulunacağının altını çizen Panello, yeni konsolun fiyatı hakkında şimdilik bir açıklama yapmaktan kaçınmış. Bununla birlikte Scorpio’nun PS4 Pro’dan çok daha güçlü olacağını herkesin göreceğini de sözlerine eklemekten kaçınmamış. Örneğin PS4 Pro 4.2 teraflopluk bir ekran kartı kullanırken Scorpio’da ise bu rakam 6 teraflop. Ki bu da GPU anlamında %43’lük bir güç avantajı anlamına geliyor.

Project Scorpio’nun PS4 Pro’nun aksine önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Panello aradaki bir yıllık farkı bir sorun olarak görmediğini, PS4 Pro’nun yapımcılara 4K oyunculuk için bir yol haritası sunup, bu teknolojiyi kullanmaya alışmalarını sağlayacağını belirterek sözlerini tamamlamış.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum