Minecraft 1.21 Güncellemesinin Detayları Belli Oldu

Minecraf Live 2023 bitti

Minecraft'ın geleceğine ışık tutan Minecraft Live 2023, geçtiğimiz hafta sonu kapılarını açtı. 2024 yılında 15. yılını kutlayacak oyun, o günden beri 300 milyon kopya satış gerçekleştirmeyi başarmış. Bunu biz değil, Minecraft'ın en tepesindeki isim olan Helen Chiang söylüyor.

Minecraft'ın şu andaki haline gelmesindeki en büyük payın oyuncular olduğunu dile getiren Chiang, gelecekteki güncellemeler ile oyunun gelişmeye devam edeceğini ifade etmiş. Peki nedir bu güncellemeler?

Her zaman olduğu gibi Agnes Larsson ve Jens Bergensten, canlı yayın sırasında 1.21 yamasının detaylarını açıkladı. Detaylar arasında özellikle redstone mühendislerini ilgilendiren yeni ve heyecan verici bir içerik bulunuyor. "Crafter" isimli yeni blok sayesinde oyuncular otomatik olarak eşya craft edebilecek.

Minecraft kaşifleri de yeni güncelleme ile istediklerini alıyor. Mojang, yama ile birlikte oyuna Trial Chambers isimli yeni bir kale eklemeyi hedefliyor. Bu kale içerisinde farklı ve zorlu görevler sizleri bekliyor olacak. Görevleri tamamladıkça ödüllerinizi Trial Spawner adı verilen yeni bloktan alabileceksiniz.

Bu bölgeyi zorlu yapan mob'lardan biri Breeze olacak. Sadece Trial Chambers içerisinde karşımıza çıkacak Breeze, Blaze'ler gibi menzilli saldırılar gerçekleştirebilecek. Lakin kendisi hem tasarım hem de saldırı şeması olarak Wither'ın "mini" versiyonu olarak adlandırılabilir.

Bu arada unutmadan, Mob Vote'un da armadillo yönünde sonuçlandığını söyleyelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum