Modern Warfare 2'nin Betası Hileciler İle Dolu!

Activision gerekli önlemleri alıyor

Call of Duty gibi çevrimiçi oyunların büyük bir kısmı son dönemlerde artan hile saldırıları ile karşı karşıya. Öyle ki bazı hile geliştiricileri, artık hilesini geliştirdikleri oyunların stüdyolarını bile dava etmeye başladı (bkz. Bungie). Fakat görünüşe göre stüdyolar ve hileciler arasındaki savaş bir süre daha devam edecek.

Henüz geçtiğimiz günlerde açık betası başlayan Modern Warfare 2'nin başı da hileciler ile dertte. Beta süreci yaklaşık 2 gün süren oyun şimdiden hileciler ile karşı karşıya kalmış durumda. Geliştirici Infinity Ward, şu anda hilecilerden haberdar olduklarını ifade eden bir açıklama yayınladı. Bu hileciler dün itibariyle banlanmaya başlandı.

İşin ilginç yanı ise hilelerin bir şekilde Call of Duty serisinin yeni anti hile sistemi Ricochet'yi geçebiliyor olması. Kernel tabanlı bu yazılım Warzone'da da, Modern Warfare 2'nin betasında da kullanılıyor. En azından oyunun açılış ekranında Ricochet'nin simgesini görebilmek mümkün. Bu denli güçlü bir sistemin bile aşılabiliyor olması insanı tedirgin ediyor...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum