Destiny 2 Hilecisi, Bungie'nin Yazılımlarını Hacklediğini Söyleyerek Firmaya Dava Açtı

Uno Reverse Card hamlesi

AimJunkies ve Destiny 2 arasındaki ilginç dava son hızıyla devam ederken, hile geliştiricisi ekip karşı dava ile stüdyoya cevap veriyor. Oyundaki hile kullanımını artıran ekibe dava açan Bungie, AimJunkies'in ilginç savunması ile karşı karşıya kalmıştı. Ekip bu kez de Bungie'yi hırsızlıkla suçladı.

AimJunkies ekibinin açtığı karşı dava, James May isimli bir geliştiricinin üzerine kurulmuş. AimJunkies'in ana firması olan Phoenix Digital, açtığı davada Bungie'nin James May'in kişisel verilerine ulaştığını iddia etmiş. Bu iddiaya göre Bungie, May'in bilgisayarına ve dosyalarına izinsiz erişerek açtığı dava hakkında deliller elde etmek istemiş.

Davalılar, May'in Bungie'nin lisans anlaşmasını imzaladığı sırada belge içerisinde bu konuya ilişkin bir detay olmadığını ifade ediyorlar. Bungie'nin güncel lisans anlaşmasında hile koruması amacıyla bilgisayar dosyalarının kontrol edilmesi mümkün.

Fakat Phoenix Digitals'ın genel iddiaları çok daha ilginç. Adeta bir "Uno Reverse Card" oynayan ekip, Bungie'nin AimJunkies ürünlerine ait lisansları deldiğini söylüyor. İddialara göre Bungie ekibinden "Martin Zeniu" takma ismini kullanan bir geliştirici, 2020 yılında AimJunkies hilelerini satın almış. Bu sayede oyunu daha rahat güçlendiren ekip, AimJunkies'in lisans anlaşmasında bulunan "ürünlerimizi değiştirmek, hacklemek, kaynak kodunu çıkartmak, tersine mühendislik yapmak ya da bu türevde çalışmalar yapmak yasaktır" ilkesini delmiş.

Bakalım bu karmaşanın içerisinden nasıl çıkılacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum