Mount and Blade 2: Bannerlord’da Suç ve Ceza Sistemi Nasıl İşleyecek?

'At ve Pusat 2: Sancakbeyi' ile ilgili haberleri özlemiş miydiniz?

Gerçekten uzunca bir süredir beklediğimiz Mount and Blade 2: Bannerlord ile ilgili yeni bir haber gelince ister istemez heyecanlanıyor insan. Bu yıl içerisinde çıkacağını ümit ediyor, merakla bekliyorum.

TaleWorlds Entertainment da oyunu bekleyen milyonları ne zamandır habersiz bıraktık diye düşünüp oyun hakkında yeni bilgiler paylaşmışlar. Paylaşılan bilgilere göre, oyunda detaylı bir suç ve ceza sistemi olacakmış. Muhafızlara rüşvet vermek, politik gücünüzü kullanarak baskı oluşturmak ve suçlamaları düşürmeye çalışmak, bunda başarısız olursanız da kendinizi celladın karşısında bulmak ihtimaller arasındaymış :)

Oyunda işlenen her suç bölgeye has "Suç Seviyesi"ni (Crime Rating) yükseltecek. Suçun derecesi, yapılan eyleme göre düşük veya yüksek olabilecek. Örneğin mal kaçakçılığı yapmak bir ticaret kervanını katletmekten daha düşük bir etki gösterecek suç seviyeniz üzerinde. İnsanlar da suç seviyenize göre tepki verecekler.

Genel olarak suç seviyesi düşük, orta ve yüksek seviye olarak tanımlanıyor. Hafif suçlulara fazla bulaşılmazken, orta düzey suçluların yerleşim yerlerine girişlerine izin verilmeyecek, yüksek seviye olanlar ise yakalanıp cezalandırılmaya çalışılacak. Çoğu durumda belirli bir ceza ödeyerek durumdan kurtulma imkanı olacak, ancak bazı durumlarda yargılanmak durumunda kalınabilecek.

Ama kanunun etrafından dolanma yolları da var tabii. Muhafızlara rüşvet vermek, girişinizin yasaklandığı yerleşim yerlerine girmenizi sağlayabilir ya da gizlice girmeyi deneyebilirsiniz. Eğer bir krallığın vassalı iseniz, suçlamaların düşürülmesi için etki gücünüzü kullanmayı deneyebilirsiniz, fakat bu lordlar ile ilişkinizi etkileyecek. Eğer bölgenin hükümdarı iseniz dilediğinizi yapabilirsiniz, fakat yine de lordlarınız ile ilişkileriniz olumsuz etkilenebilir ve krallığınızdaki genel mutluluk düzeyi düşebilir. Özetle, oyunu bir suçlu olarak oynamak mümkün, ama kolay olmayacağı aşikâr.

Mount & Blade 2: Bannerlord'un çıkış tarihi açıklanmış değil. Umarım bir an evvel çıkar ve bizler de özlemimizi dindiririz. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum