Mount&Blade, Gizli İhracat Şampiyonu Oldu

Bir kez daha yüzümüzü güldürdün :)

Türkiye'de ihracatın geliştirilmesi ve ülke ekonomisindeki payının artırılması amacıyla belirlenen gizli ihracat şampiyonları açıklandı. Özgün Ürün kategorisinin şampiyonu, ODTÜ Teknokent bünyesindeki TaleWorlds'ün geliştirdiği Mount and Blade oldu.

AlJazeera Turk'ün haberine göre oyunun Türkiye'den dijital yollarla yurtdışına ihraç edilmesi ve katma değerinin yüksek olması bu ödülü almasını sağladı. Şimdiye dek Mount and Blade serisi 7 milyon oyun satışına ulaşmış ve bu satışların %96'sı yurt dışına, 212 ülkeye yapılmış. Mount and Blade aynı zamanda hem PC hem de konsollara fiziksel ve dijital olarak çıkmış ilk yerli oyun olma özelliğini de taşıyor.

Konuyla ilgili olarak TaleWorlds genel müdürü Ali Erkin şu sözleri sarf etmiş:

"Oyun sektörünün bir bileşeni olarak böyle bir ödüle değer bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ödül, bizim için olduğu kadar 10 milyar dolar ihracat hedefleyen dijital oyun sektörü için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Bakanlıkların, ilgili kurumların sektöre gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekleri çok önemsiyoruz. Bu tür olumlu değerlendirmeler sektörü cesaretlendiriyor.

Ödül almanın yanı sıra yüksek katma değerli ihracat alanında ödüle layık görülmüş olmak, oyun geliştiricilerin yaptığı çalışmalara verilen önemi göstermesi açısından çok kıymetli. Devletimizin devamlı destekleriyle inşallah nice yerli oyun geliştiricilerimiz ihracat şampiyonu olacaklar. Bu alandaki yüksek katma değerli sürdürülebilir ihracatımız artarak devam edecek."

Keyifli, detaylı oynanışı ve mod desteğiyle dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların beğenisini kazanmış, Warband ile dünyanın en iyi 100 oyunu arasında yerini alan serinin yeni oyunu Bannerlord'u merakla bekliyoruz. TaleWorlds ile gurur duyuyor ve başarılarının devamının gelmesini diliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum