MSI Çalışanına Göre Radeon RX Vega Ekran Kartları Çok Güçlü Olacak

Ama çok güç tüketiyor da diyorlar aynı zamanda...

 AMD'nin VEGA serisi ekran kartlarını Computex'te tanıtmasını bekliyorduk, ancak şu ana kadar sadece Radeon VEGA Frontier Edition duyuruldu. Bu kart da oyuncular için değil, aslen profesyoneller için ve bir hayli tuzlu fiyata sahip. 

Computex'te açıklama yapan AMD'nin CEO'su Lisa Su, RX Vega serisi ekran kartlarının tanıtımı için 30 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan SIGGRAPH'ı beklememiz gerektiğinisöylemişti.

Hollanda'dan bir forumda MSI'da pazarlama müdür olarak çalıştığını iddia eden bir kullanıcı (ki kendisi forumdaki üyelere göre de gerçekten uzun süredir MSI'da çalışıyor) RX Vega ekran kartlarının teknik özelliklerini gördüğünü söyledi.

e32017ilkdefa

Videocardz'ın tercüme ettirdiği yorumda geçen ifade ise şu şekilde: "VEGA RX ekran kartlarının teknik özelliklerini gördüm. Bir hayli güce ihtiyaç duyacaklar. Üzerlerinde çalışıyoruz ve bu bir başlangıç. Yani kartlara yakında kavuşacağımızı söyleyebilirim." 

Vega Frontier Edition'ın da aktif kullanımda 300- 350 W arası güç kullandığını hatırlatalım. AMD RX Vega'ların da Nvidia ekran kartları ile aşık atacak seviyede olacağını düşünürsek güç kullanımları da yüksek olacak gibi gözüküyor. Tabii faturaya bir hayli yansıyacak olan bu güç tüketiminin iyi performans için değip değmeyeceğini kartları görmeden test edemeyiz.

Aşağıda Nvidia Ekran Kartları'nın aktif kullanımda tükettikleri ortalam güç miktarları bulunuyor. 

  • Titan Xp: 250W
  • GeForce GTX 1080 Ti: 250W
  • GeForce GTX 1080: 180W
  • GeForce GTX 1070: 150W
  • GeForce GTX 1060 (6GB ve 3GB): 120W
  • GeForce GTX 1050 Ti: 75W
  • GeForce GTX 1050: 75W

Bakalım AMD'nin yeni bebekleri RX Vega'lar fiyat/performans olarak kullanıcıları cezbedebilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum