Nintendo'nun Joy-Con'ları da PC'de Çalışıyor!

Ama sadece bir kol...

 Nintendo Switch'in oyun kollarından Pro Controller'ın PC'de çalıştığını daha cihaz çıkmadan önce öğrenmiştik. Joy-Con'ların da aynı sinyalleri kullanarak iletişim kurduğunu düşünürsek onların da PC'de kullanılabilir olması gerekiyordu ve bu teori kısa sürede kanıtlandı.

> Horizon Zero Dawn, satışlarda The Legend of Zelda: Breath of The Wild'ı solladı

Nintendo Actu isimli bir Fransız web sitesi, Joy-Con'ları PC'de kablosuz olarak çalıştırmayı başardı. Yapmanız gereken tek şey kablosuz Bluetooth cihazı almak. Ardından da JoyToKey yazılımıyla tuşları Joy-Con'lara atamak. Tek sıkıntı iki Joy-Con'dan sadece bir tanesini kullanabiliyoruz. Daha doğrusu ikisini de kullanabiliyoruz, ancak ikinci kolu ancak ayrı bir oyuncu olarak kontrol edebiliyoruz. Youtube'da da DreWoof isimli bir kullanıcı bu teoriyi teste tuttu ve Joy-Con'u başarıyla çalıştırdı.

Tabii Joy-Con'ları bu amaçla kullanan çıkar mı? Pro Controller gerek ağırlığı, gerekse tasarımıyla ele çok daha uygun bir oyun kolu. Joy-Con'lar ise daha çok portatif olmalarıyla öne çıkıyorlar. Üstelik Bluetooth cihazını aldıktan sonra DS4 gibi kolları da kullanabiliyoruz. Joy-Con'lar PC oyuncusu için biraz fazla küçük gelebilir sanki. 

> The Legend of Zelda: Breath of The Wild'ın İnceleme Puanları Göklerde

YORUMLAR
Parolamı Unuttum