Nintendo Switch Çıkış Tarihi, Fiyatı ve Oyunları

Yeni konsolumuz kendini gösterdi

Nintendo daha önceden de sözünü verdiği üzere yeni konsolu Nintendo Switch için sunum gerçekleştirdi.

Bu sunum çerçevesinde konsolun fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı. 299 dolar fiyat etiketiyle sunulacak olan Nintendo Switch; Kuzey Amerika, Asya ülkeleri ve belli başlı bazı Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere pek çok yere 3 Mart 2017’de çıkışını gerçekleştirecek.

Konsolun çıkış bilgilerinin verilmesinin yanında birçok oyunun da duyurusu yapıldı. Mario Kart 8 Deluxe (28 Nisan), yeni Mario oyunu Super Mario Odyssey (2017 sonu) ve Splatoon 2 (2017 yazı) gibi önemli Nintendo oyunlarından bahsedildi. Bunun yanında parti oyunu tadında 1-2 Switch (çıkış oyunu), Nintendo’ya özel ve kollarımızı uzatabildiğimiz dövüş oyunu Arms (ilkbahar), Xenoblade Chronicles 2 ve Square Enix’in yaptığı Project Octopath Traveler’ın da duyurusu geldi. No More Heroes ve Rime gibi oyunlarından Nintendo Switch’e yolcu olduğundan söz edildi. Nintendo'nun açıklamasına göre konsol için 80'den fazla oyun geliştirilme aşamasında

Ek olarak, Nintendo Switch’in ilk videosunda gördüğümüz The Elder Scrolls 5: Skyrim’in konsola geleceği resmi olarak açıklandı ve söylentilerde de geçtiği gibi The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın konsolun çıkış oyunları arasında olacağının müjdesi verildi. Bunların yanında FIFA da artık Nintedo konsoluna çıkış yapmaya başlayacak.

Nintendo online servisinden de bahsetti. Söylenene göre Nintendo Switch’in PS4 ve Xbox One gibi online oyunlar için ücret isteyen bir hizmeti olacak, fakat bu hizmet sonbahar mevsiminde çıkışını yapacak. O zamana kadar ücretsiz olarak hizmeti deneyebileceğiz.

Konsolda bölge kilidi olmayacağını da söyleyen Nintendo bazı ufak bilgiler de verdi. Nintendo Switch’in TV, tablet ve sistemden tamamen ayrı olmak üzere üç farklı şekilde oynanabileceği, cihazın pil süresinin oyuna göre2.5-6 saat arasında, dokunmatik ekranın 720p çözünürlükte ve hafızanın 32GB boyutunda olduğu belirtildi.

Sunumun tamamını ya da bazı videoları ayrı olarak aşağıdan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum