No Man's Sky Oyuncuları Kendi Kripto Para Birimlerini Yarattı

Metaverse tutkunları şaşkın...

Oyun dünyası özellikle son yıllarda teknolojinin atan kalplerinden biri kesinlikle. Her yeni teknoloji kolayca oyunlara entegre edilebildiği gibi, tamamen dijital dünyanın kapılarını açmamıza da olanak sağlıyor. Hatta son yıllarda ağızlara sakız olan "metaverse" kavramının, oyuncu dünyasının gerisinden geldiğini söylemek bile mümkün.

No Man's Sky da çıkış yapmadan önce bile bu dijital dünyanın kapılarını aralamak isteyen oyunlardan biriydi. Üst üste gelen güncellemelerin ardından sağlam bir oyuncu kitlesine kavuşan NMS, artık kendi dijital para birimine sahip. Oyuncular tarafından geliştirilen yeni kripto para biriminin ise henüz bir değeri yok.

Galactic Hub isimli klan tarafından geliştirilen bu kripto para biriminin temel amacı da aslında değersiz kalabilmek. Discord ve Reddit grupları arasından paylaşılabilen bu para birimi, oyunun co-op hissiyatını güçlendirmek adına tasarlanmış. Yaklaşık beş yıldır oyunun içerisinde olan klan, NMS'ın en büyük klanlarından biri.

HubCoin isimli kripto para birimi, No Man's Sky'ın endgame içeriklerine ulaşmak isteyen oyuncuların yardımına koşacak. Kripto para birimini geliştiren ekip bu sayede oyuncuların, sadece "oyuncu aktivitesi" ile alınabilen özel eşyalara erişebileceğini öne sürüyor.

HubCoin gerçek bir kripto para olmamasına rağmen, Ethereum'un "testnet'i" üzerinde çalışıyor. Bu sayede ekip, HubCoin'in parametrelerini de kontrol altında tutabiliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum